Porsche 928 Specifikationer

Porsche 928 gjorde sin debut 1978. Det var Porsche Motor Bolagets enda V-8 powered sportbil. Bilen i sig var fullt av unika funktioner, förutom just den motorn. Porsche utnyttjade omfattande innovationer för denna bil, men på grund av dålig försäljning, var linjen upphörde 1995. Idag är 928 en samlare bil. Tekniska detaljer arkiveras av Porsche, men en väl respekterad samlare klubb, Porsche Club of America, ger opartisk information och exakta detaljer om bilen. Motor

Motorn är en V-8-konfiguration. Det är en dubbel överliggande kamaxlar, med varje huvud ovanpå "V" har sin egen kam. Den har 32 ventiler, eller fyra ventiler per cylinder. Blocket själv är en aluminiumlegering med kisel impregnerade cylindrar för livslängd. Förskjutningen var 329 cubic inches eller 5,4 liter. Den producerade 345 hästkrafter vid 5.700 rpm. Detta är en mycket effektiv motor. Dela upp 345 av 329 producerar 1,04 hästkrafter per kubiktum.
Transmission

Två överföring alternativ fanns, en fem-växlad manuell eller en fyra-växlad automatlåda. Det unika med överföringen är som var belägen på baksidan av bilen. Överföringen och differentierad var en enhet, som kallas en trans-axel. Detta gav bilen en front-to-back viktförhållande av 50 procent --- halva vikten var framme, och 50 procent tillbaka. Detta var ett stort stöd för att bromsa och hantera prestanda.
Mått och vikt

Bilen är en längd av 178 inches, och en bredd av 74 inches . Höjden är 50.5 inches, med en markfrigång på 4,5 inches. Vikten är 3420 £
sammanlagd prestanda

accelerationen är noll till 60 mph på 6,4 sekunder. Från stillastående till en kvarts mil tar 15,3 sekunder av tiden. Hastigheten vid utgången av kvartalet milen är 92,6 mph, och bilens toppfart är 151 mph.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99526.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.