1976 Honda Civic Specifikationer

I mitten till slutet av 1970, var i fokus för många förare på att spara pengar, särskilt på pumpen. Landet var i mitten av gaskrisen och kompakta bilar var vardagsmat. Den 1976 Honda Civic var ett populärt alternativ under denna tid. Detta fordon var liten, billig och pålitlig. Några av dessa fordon är fortfarande på väg och med 2010. Motor och växellåda Alternativ

standard motor på en 1976 Honda Civic var en enda kam, fyrcylindrig, 1.3-liters motor. Den producerade maximalt 53 hästkrafter och £ 58,3-fot av vridmoment. Det hade utmärkt gas körsträcka för sin tid, få upp till 40 miles per gallon på motorvägen. Tillförlitlig bränsleförbrukningen statistik för 1976 Civic är svårt att få, men 1978 års Civic, som var en del av samma generation, fick 34 miles per gallon i staden och 43 mpg på landsväg, enligt MPGomatic hemsida. I 1976 års Civic var en framhjulsdriven bil, och det enda sändning tillgängligt var en fyra-växlad manuell.
Styrning, bromsar och Mått

1976 Honda Civic presenterade dubbla bromsar skivor fram med trumbromsar för bakhjulen. Styrning var kuggstångsstyrning. Tjänstevikten var bara 1,488 pounds, och fordonet mätte 140,6 inches lång med 59,4 inches bred med en hjulbas på 87 inches.
Body Styling

Civic kom med två dörrar och en halvkombi. Sittplatser var tillgängliga för upp till fyra vuxna med en liten mängd lastutrymme bakom sätena. Den styling var grundläggande, och fokus låg på sin effektivitet snarare än dess utrymme, styling och optioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99524.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.