1977 Toyota Celica specifikation

Toyota Celica är en populär sport bilmodell först introducerades i slutet av 1960 av japanska biltillverkaren Toyota. Det spanska ordet Celica betyder "himmelsk" och "himmelskt", men det Celica har en högpresterande inline-4 motor. Den 1977 Toyota Celica är en I-4 coupe. 2.2 Liter, Inline 4 cylindrig motor

1977 Toyota Celica presenterade en 2,2-liters fyrcylindrig motor. Denna rak fyrcylindrig motor ansågs högpresterande i Toyota motorfamilj. Det gav även för pålitlig och tillförlitlig åktur att bil entusiaster förknippas med Celica. Enligt AutoZine Technical School, har inline-4 motorn en konfiguration som förbättrar "storleken på den 2: a ordningens kraft," som pekar på dess ökade makt prestanda över boxaren fyrcylindrig motor, särskilt med större motorer.


Transmission

1977 Celica har både tre-växlad automatisk eller fyra-växlad manuell alternativ körning. Med sin bakhjulsdrift funktionalitet, är Celica s automatisk växellåda monterad på baksidan av motorn och som är avsedd att hjälpa till att stabilisera körhastighet och prestanda, särskilt på motorvägar. Tre-växlad automatlåda är en bra passform för en touring coupe. Manuell växellåda allmänt anses roligare att köra för bilentusiaster.
Hatchback eller Liftback

Designad som en sportig prestanda bil, ingick 1977 Toyota Celica den ursprungliga coupe modell, såväl som en relativt ny kombi eller liftback modell. Varje modell presenterade två dörrar, men liftback var avsedd att erbjuda någon ökad lagringskapacitet för bilresor, samt bättre komfort. 1970-talets mitt Celica modeller marknadsförs som "sport-touring" fordon. Två-dörrars modeller erbjuds en mer sportig look, bättre prestanda och mångsidighet och allmänt förbättrad bränsleekonomi jämfört med andra fyra-dörrars bil typer av tiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99522.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.