V8-motor Specifikationer

V8-motorn är ett populärt val i högprestandafordon vägar och bilar ras på grund av sin kompakta storlek och lätta vikt i förhållande till sin uteffekt. Dessa motorer används också i många lyxbilar där deras släta köregenskaper är en tillgång. Deras specifikationer varierar kraftigt mellan biltillverkare, märken och modeller. Cylindernumrering

Olika biltillverkare använder olika numrering konventioner för att beteckna varje cylinder i en V8 motorblock. Det vanligaste systemet betecknar borrningen närmast framsidan av bilen som "1" och sedan växlar fram och tillbaka mellan de vänstra och högra halvan fortskrider till den bakre. Addera Vevaxel Configuration

V8-motorer använder en av två olika konstruktioner av vevaxeln. Den första kallas en flatline, som har en platt-format tvärsnitt. Varje sida befogenheter hälften av de åtta cylindrarna. Den andra är en cross-plan, som har ett kors eller plustecknet-format tvärsnitt och befogenheter två cylindrar för varje nittio graders rotation.
Tändföljd

När en cylinder numreringskonventionen har etablerats och vevaxeln utförandet används, kan det tändföljd bestämmas. Detta motsvarar den ordning i vilken tändsystemet kommer eld tändstiften efter startpunkten för kolven 1.

Olika motorer använder olika order, i allmänhet, i V8-motorer med en flatplane vevaxel, varje cylinder eldas i sekvens kommer att vara på den andra cylinderrad från föregående. Detta gör att avgastrycket på varje sida för att hålla någorlunda jämn. Detta är ibland kallas en "ideal" tändföljd.

Motor block med en cross-plan axel måste skjuta minst två intilliggande cylindrar under cylindertändning sekvensen. <
br>
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99503.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.