Ursprunget till Audi

Audi är en tysk tillverkare av lyxbilar, vars ursprung går tillbaka över 100 år. Det började med Audi företaget grundades av August Horsch, fortsatte under det berömda "fyra ringar" emblem som en del av Auto Union på 1930-talet, och det pågår idag som företaget tillverkar bilar är kända för sportighet och lyx. Horch Company

August Horch grundade ett bilföretag, A. Horch & Cie, i Köln, Tyskland, 1899. Med detta företag han konstruerade och byggde sin första bil, en av de första med en legering vevhus, 1901. A. Horch & Cie expanderade snart till A. Horch & Cie Motorwagen-Werke AG, ett aktie-emitterande bolaget, som byggde fabriker i Zwickau och Neckarsulm och skapade bilar som Sulmobil och Original Neckarsulm Motor Car.

Audiwerke GmbH

År 1909 hade Horch en oenighet med sin styrelse, som ledde honom att lämna A. Horch & Cie att starta en annan bilföretaget. Ursprungligen hette Horch Automobil-Werke GmbH, men Horch förlorat en rättstvist över användningen av Horch namn. Istället använde han Audi, den latinska översättningen av Horch ("Hark!" På engelska), och Audiwerke GmbH grundades officiellt år 1910. Horch sedan in International österrikiska alpina Run 1911. Han vann, och Audi laget förare vann loppet för de kommande tre åren, upprättande Audis rykte om snabbhet.
Auto Union

fyra Audi ringar representerar de fyra tyska märken från Sachsen regionen som blev Auto Union 1932. Dessa varumärken är Audi och Horch. De andra två märkena DKW, ett tillverkande företag som grundades av Jörgen Skafte Rasmussen 1916, och Wanderer, grundades av Johann Baptist Winklhover och Richard Adolf Jaenicke. Wanderer började med tillverkning av motorcyklar 1902 och bilar 1913. Auto Union fortsatte att tillverka bilar och motorcyklar fram till andra världskriget, då dess fabriker användes för militära funktioner. Auto Union växter revs efter kriget som krigsskadestånd. År 1965, efter att Auto Union hade byggts om och köptes av Daimler-Benz, blev det en del av Volkswagen-koncernen, som förde tillbaka Audi namn och med samma fyra-ringen logotyp.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99464.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.