Vilka Cadillac modellerna hade reservdäcket Byggt i bagageutrymmet Hood?

Den unika stilen av Cadillacs i 1980-talet presenterar ett reservdäck inbyggd i bagageutrymmet huven har gått av flera namn inklusive slantbacks, trunkbacks, humpacked och stympade. Men den officiella termen är rörelse-back, även skrivet som rörelse tillbaka, och bustleback. Bilen verkade ha en polariserande effekt på allmänheten som antingen älskade sin unika design eller ansåg att det är en av de fulaste bilarna som någonsin tillverkats. Införande av jäkt-Back

Cadillac introducerade första jäkt-back stil på 1980 Cadillac Seville, kallad K-kropp. Den rörelse-stödda Sevilles producerades 1980-1985 när Cadillac avbröt stilen. Den rörelse-back medverkade endast på Sevilla och den specialutgåva av Sevilla kallas Elegante. Den Elegante presenterade ett antal två nyanser alternativ. Bilarna kom med ett urval av bensindrivna V-8 eller en dieselmotor --- vilket konstaterades av många vara otillförlitliga.
Origins of jäkt-Back Look

Cadillac Seville av 1980-talet var till stor del påverkad av bilar av 1930-talet och 1940-talet. Många jämför utseendet på rörelse-stödda Sevilla den för Daimlers från tidigare under seklet. British Leyland var en annan biltillverkare känd för att producera rörelse-stödda modeller.
Efterliknare Cadillacs 1980 Sevilla

distinkt stil i början av 1980-talet Sevilles var snabbt imiteras av konkurrenterna. Lincoln Continental modeller från 1982 till 1987 presenterade jäkt-back kropp stil. Chrysler försökte också att utmana beslutsfattare lyxbil med sin rörelse-backed Imperial tillverkade från 1981 till 1983. Addera därför det kallas en brådska-Back

Begreppet rörelse- tillbaka hänvisar till den unika formgivningen av den bakre delen av bilen, som ser ut lite som den livliga stil av kläder som bärs av kvinnor under den viktorianska eran. Precis som reservdäcket sticker ut från baksidan av bålen ger Sevilla en ovanlig form, bar viktorianska damer ofta en rörelse, en speciell tråd ram, som gav baksidan av sina klänningar ett onaturligt bugade ut look.

jäkt-Back och Hip Hop Culture

Dessa tydliga bilar, tillverkade för bara några år på 1980-talet, fortfarande har en viss cache, och har arbetat sig in i ett antal hip hop låtar, där de kallas slantbacks. Låtar som "Cadillac Pimpin" Enligt Young Bloodz och "BOB" av Outkast avser slantback stil Cadillacs. Kanske på grund av denna musikaliska hyllning, är rörelse-back Sevilla fortfarande en favorit hos Cadillac entusiaster intresserade av restaurerade och anpassade bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99441.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.