Hur man identifierar BMW

Om du har en begagnad BMW och letar efter reservdelar eller diskutera ett underhåll problem med en mekaniker, är det bra att veta så mycket om modellen du kör som möjligt. Detta kan ibland vara svårt om din bil kom med minimal pappersarbete eller att du inte är särskilt intresserad av de finare detaljerna i bilismen. När du har fastställt att du definitivt ska köra en BMW - insignier på motorhuven bör hjälpa till med detta om det inte finns någon tvekan om - det finns ett antal steg du kan vidta för att identifiera uppgifter om din modell. Instruktioner
1

Kontrollera modellnumret på den högra sidan av ryggen i bilens bagageutrymme. Du hittar en uppsättning siffror följt av en bokstav som betecknar modellen på din BMW. Den första siffran i sekvensen hänvisar till serienumret på din bil. De andra två siffrorna utse vanligtvis cylindervolym på din bil så kommer att läsa "50" om du har en 5.0 liters motor. Många BMW kommer också att ha ett brev i slutet av modellnumret såsom ett "t" för att beteckna en turboladdad motor eller ett "d" för att beteckna diesel.
2

Hitta bilens Vehicle Identification Number. Detta kan placeras på flera platser på en BMW men ofta kan nås på styrkolonnen, dörrkarmen, på instrumentpanelen, i den vänstra hjulhus eller på bilens brandvägg. Även om denna siffra är sannolikt att betyda något för lekmannen, innehåller det en enorm mängd information om bilen, från dess kropp stil och motortyp där den tillverkades. Det finns ett antal BMW bil online Identification Number avkodare som kan hjälpa dig att förstå detta. Två listas i avsnittet "Resurser".
3

Placera din motorns märkskylt som ska vara synliga när du öppnar huven på din BMW. Du hittar en motor nummer och en motor identifieringskod. Dessa siffror inkluderar information om när och var bilen tillverkades, cylindervolymen och antalet cylindrar bilen har. Du behöver den här informationen när du beställer delar till din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99433.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.