Min 2002 GMC Envoy startar inte

Om du får in din 2002 GMC Envoy förväntar sig att gå någonstans men bilen startar inte, kan det vara ett resultat av flera olika problem. Du har troligtvis en trasig komponent i ditt tändsystem. Klickande ljud, utan motor bränning är ett tecken på att batteriet har tändningslås, startmotor eller startsolenoid bli defekt. Diagnos vilken del blev defekta kräver felsökning. Saker du behöver
Voltmeter
Hylsnyckelsats
Water
Bakpulver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Placera minuskabeln av din voltmeter på den negativa polen på batteriet och sedan placera den positiva ledningen på din voltmeter på pluspolen. Om voltmetern läser 12 volt är batteriet bra. Om inte, ladda batteriet och testa det igen. När batteriet och bestämma det fungerar, försök att starta fordonet. Om den inte startar, gå till nästa steg.
2

bort batterikontakterna från batteriet med en hylsa och spärrskaft. Rengör kontakterna med en 50/50 lösning av vatten och bakpulver för att avlägsna korrosion och batterisyra som kan förhindra en bra förbindelse med det elektriska systemet. Sätt tillbaka kontaktstyckena. Om sändebud inte startar, gå vidare till nästa steg.
3

Slå på strålkastarna och försök starta sändebud. Om lamporna dim, fungerar tändningslåset eftersom den sänder ström från batteriet till den starter solenoid. Om det inte fungerar, är det tändningen reläet troligen defekt. Om den gör dämpa belysningen, gå till nästa steg.
4

Leta startmotorn. Det bultar i växellådshuset på den nedre halvan av motorn. Startmotorsolenoiden bultar till toppen av startmotorn. På baksidan av solenoiden, hittar du två stora metall kontakter med ledare anslutna till dem. Skapa en bro mellan de två kontakterna med bladet av din skruvmejsel. Detta kortsluter solenoiden och skapar en direkt förbindelse mellan startmotorn och tändningen. Ha en medhjälpare försöker starta GMC. Startmotorn ska slå på och börja nynna. Om det inte går att slå på eller det går ojämnt, är startmotorn defekt. Om det går smidigt, är solenoiden defekt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99411.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.