Nissan 300ZX s Twin Turbo Specifikationer

Nissan 300ZX Twin Turbo var en sportbil tillverkad av Nissan 1990-1996. Den 300ZX-modellen var den tredje generationen i biltillverkaren s Z-bil lineup. Namnet kom från den tidigare modellen av Nissan, kallad Nissan 240Z. X sattes att betyda "lyx", som 300ZX var en ökning i lyx från tidigare modeller, enligt Modifierad tidningen. År 1992 namngav Motor Trend Magazine 300ZX Importera bil av året. Body Style

look infördes 1990 för den nya Z-bilen hade många förändringar från tidigare år. Twin Turbo hade en låg och bred look med mjukare linjer med en mer rundad och mindre kantighet profil, enligt Modified. Bilen hade också förskjutna hjul och däckstorlekar, vilket innebär att däcken var bredare i bak än i fronten. Turbo-modellen var tillgänglig med löstagbar T-toppar som tillåts för ventilation genom taket.
Motor och specifikationer.

Motorn var en 3-liters V6 med en järn blocket och aluminium huvuden cylinder. Blocket var omgjorda till förändringar av vev, insugs-och avgasgrenrör, som alla hjälpte motorn producerar 283 ft.-lb. av vridmoment vid 3.600 rpm och 300 hästkrafter vid 6400 rpm. Enligt 1992 års utgåva av Car and Driver, kan bilen gå från noll till 60 mph på 5 sekunder.
Transmission

Överföringen var en fem -hastighet för alla sju års produktion och presenterade en kort-throw shifter. Den dubbla turbo fanns tillgängliga i antingen en femväxlad manuell eller automatisk.
Styrning och fjädring

Twin Turbo innehöll fyra hjul oberoende fjädring, tvåläges cockpit justerbara stötdämpare och en fyrhjulsdriven styrsystem som tillät bakhjulen att vända något i motsatt riktning mot framhjulen för bättre kurvtagning. Addera Bromsar

Twin Turbo kom med ABS-bromsar som hade 11-tums skivor och fyra-kolvsok i fronten och 11,7-tums skivor med två-kolvsok i baksätet. Skivorna på bromsarna var bytte från aluminium till gjutjärn 1993 i syfte att hjälpa till med en skevhet fråga, enligt Modified.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99320.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.