Prius specifikation

Enligt CNN, gick Toyota Prius designers genom 80 olika hybridsystem innan lösa på deras slutliga val. År 1997 var Prius avtäcktes efter en total utvecklingskostnad på 1 miljard dollar och efterfrågan var så stor att Toyota tvingades att fördubbla produktionen. Den 2010 Prius är den tredje generationens modell med flera uppgraderingar inklusive förbättrad hästkrafter och bränsleekonomi. Hybriden kommer i fyra trim alternativ, Prius II, Prius III, Prius IV och Prius V. Motor och prestanda

Alla fyra Prius trim har en fyrcylindrig, 1.8-liters motor samt som en elektrisk motor. Standarden gasmotor har 134 hästkrafter vid 5.200 rpm och 105 ft-lb av vridmoment vid 4.000 rpm. Elmotorn har 80 hästkrafter och 153 ft.lb av vridmoment med en maximal spänning på 650 volt. Elmotorn är en permanent magnet AC synkronmotor. Deplacement för alla fyra modellerna är 1798 kubikcentimeter med en cylinderdiameter och slaglängd på 3,17 inches med 3,48 inches, respektive.
Överföring och bränsleekonomi

Alla fyra trim alternativ för 2010 Prius kommer som standard med en elektroniskt styrd steglös transmission. Alla Prius modeller har en avancerad teknik Partiell betyg nollutsläpp (AT-PZEV) vilket innebär att de producerar mycket låga halter av kolväten och kväveoxider, de viktigaste delarna i skapandet av smog. Bränsleekonomi i alla modeller är en robust 51 mpg i staden och 48 mpg på landsväg.
Interiör
p Alla Prius trim alternativ har fem passagerare sittplatser med en främre takhöjd på 38,6 inches, en främre benutrymme på 42,5 inches, bakre utrymme på 42,5 inches och benutrymmet i baksätet med 36 inches. Andra vanliga funktioner inkluderar farthållare, makt lås och fönster, fjärr keyless inresa systemet, CFC-fri automatisk klimatkontroll med en damm och pollen filter och läder-klippta säten. Addera Exterior

Alla 2010 Prius trim levereras som standard med fyra dörrar och har en längd av 175,6 inches, en bredd av 68,7 inches och en höjd av 58,7 inches. Tomvikt för alla modeller är £ 3042 Bagageutrymme för alla modeller är 21,6 kubikfot och bränsle kapacitet är 11,9 liter. Andra vanliga funktioner inkluderar bakrutan elektrisk defogger, vattenavvisande sidorutor och en takmonterad XM Satellite Radio antenn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99237.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.