Opel Bil Historia

1862 Adam Opel tansformed ett hantverk företag i en tillverkare av symaskiner och cyklar. Vid den tiden var dessa revolutionära maskiner och före sekelskiftet annan gjort sitt utseende, bilen. Tidig historia

1899 Opels två söner började arbeta i partnerskap med en bonde från Dessau, Friedrich Lutzmann och byggt upp produktionen av sina fordon i Rüsselsheim. Partnerskapet löst i två år, och Opel bröderna fortsatte att arbeta på sina egna mönster i samband med en fransk biltillverkare Darracq. År 1902 gjorde sin första modell, Opel 10/12 hp sin debut på Hamburgs Motor Show.
Doktorns bil

Opel 4/8 modellen, släpptes 1909, blev känd som "doktorns bil," som läkare värderade sin robusta och tillförlitliga naturen för sin exctensive terrängkörning. Det är enorma framgång leder till Opel blir den största tyska biltillverkaren med 1914.
International Growth

År 1929 köpte en amerikansk biltillverkare grupp, General Motors, Opel. Detta gjorde det möjligt Opel att öppna fler anläggningar för att producera sina fordon. Genom 1930-talet, hade Opel etablerat sig som en marknadsledare inom internationella biltillverkning. År 1935 producerade över 100.000 fordon och lanserade den revolutionerande Opel Olympia, vilket var den första massproducerade bilen med en självbärande stål. Addera Post-War

Den Rüsselsheim fabriken förstördes under andra världskriget och det tog flera år för företaget att komma på fötter igen. År 1950 var den årliga produktionen återigen över 100.000 fordon. Opel avslöjade den sportiga Opel Experimental GT 1965, som testades i vindtunnlar vid universitetet i Stuttgart som Opel ville bilen att vara aerodynamisk. Det var den första konceptbilen från en europeisk biltillverkare och den första att gå i produktion.
Present Day

Med General Motors inför konkurs, såg bolaget avsett för försäljning till utländska investerare. Dock var försäljningen avblåstes i november 2009. Som GM fortsatte med omstruktureringsplanerna, meddelade Opel nedläggningen av sin fabrik i Antwerpen i Belgien. Opelbilar säljs som Vauxhalls i Storbritannien och under 2011 planerar bolaget att lansera Ampera, den första elbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99200.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.