Hur avkoda Numbers Chevrolet Motor

General Motors erkänner en sifferkod för att särskilja de delar som används för att konstruera en GM motor paket. När en motor lämnar löpande bandet, måste du veta hur man avkoda Chevrolet motor nummer för att vara säker på att du använder rätt delar under en eftermarknad motor församling. Siffrorna kommer att berätta när och var delen gjordes och motorpaket den tillhör. Saker du behöver
Motorkod
Decipher
Visa fler instruktioner
1

Hämta den motorkod av en Chevrolet motor. Hitta motorkod av en sexcylindrig GM motor av distributören på passagerarsidan av motorn. Distributören är placerad på baksidan av motorn nära passageraren (brandvägg). Leta reda på motorkod av en åtta cylindrig GM motor precis framför topplocket på passagerarsidan av motorn. Titta på motorn med huven upp, kommer siffrorna att vara där framför dig på vänster sida, nedanför där cylindertoppen möter motorblocket.
2

Decipher den första bokstaven eller numret av koden eftersom fabriken motorn tillverkades vid. General Motors använder bokstäver och siffror för att beteckna anläggningen för tillverkning. Använda den första bokstaven i koden (se Resurser) kommer att berätta om motorn byggdes ursprungligen.
3

Läs de andra, tredje, fjärde och femte siffrorna i koden som månaden och år motorn byggdes. Dechiffrera 0804 som den 4 augusti. De fem första kombination av bokstäver och siffror i en General Motors motorkod kommer att berätta när och där motorn byggdes. Resten av numret kan berätta vilken bil det kom från.
4

Bestäm vilken typ av bil motorn kom från den sjätte bokstaven i GM motorkod. Följande två bokstäver kommer att visa dig motorpaket att fordonet var utrustat med från fabriken. En GM motorkod ger dig instruktioner för att sätta det ursprungliga fordonet och motor paket tillsammans när du tolka och avkoda Chevrolet Motor siffror med GM-koder stämplas på varje motor som produceras av General Motors.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99188.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.