Pontiac Perfomance Secrets

Pontiac har en lång historia av att producera prestanda bilar. Fadern till den högpresterande Pontiac, John DeLorean, producerade senare berömda måsvinge DeLorean sportbil. DeLorean trodde att resultatet innebar klämma massiva V8-motor hästkrafter i en sportig tvådörrars coupe utrustad med sport-stil alternativ. Resultatet var 1964 GTO 325-hästkrafter, 389 kubik-tums V8. Men hemligheten till konsekvent Pontiac prestanda är en rad alternativ för att öka hastigheten och övergripande hantering. Original GTO

GTO satt ribban för framtida prestanda fordon, inklusive Ford Mustang, Chevrolet Camaro och Oldsmobile 4-4-2. Den 1964-modellen var en uppklädd Tempest LeMans och kan beställas med tillvalet 348-hästkrafter fyra-FAT förgasare 389-CI V8 om 325 hk versionen inte utöva tillräckligt med ström för ägaren. Att nötkött upp bilen längre, erbjöd Pontiac som alternativ tre två-fat kolhydrater för 389, en fyrväxlad Hurst koppling shifter med en 3.55:1 bakaxel ratio, tunga stötar och högpresterande transistor tändning.

Contemporary GTO

ursprungliga produktionen av GTO gick igenom 1974, och bilen återuppstått under 2004. Den tvådörrars kupp var konservativ i sin styling. Fordonsindustrin pressen kännetecknas den nya inkarnationen av GTO som en "sleeper" bil. Det var genomsnittliga på utsidan men sjuder av kraft undertill, med en 400-hästkrafter 6-liters V8 som skulle gå från 0 till 60 mph på fem sekunder. Den viktfördelning läggas till resultatet. Challengers till GTO ofta förvånad över att en fotgängare-stil bilen kunde packa så mycket värme. Genom 2009 Pontiac Solstice cabriolet och coupé besitter
Solstice

2005 det bästa av två världar för prestanda sinnade förare: stil och hastighet. Den Solstice GXP Coupe och cabriolet delar samma ram och perfekt viktfördelning 50/50 för att ge balans mellan att hantera kurvorna och stansning pedalen för all-out hastighet. Den GXP Coupe har en turboladdad 260 hk 2-liters rak fyrcylindrig motor. Motorn matchas med en femväxlad manuell växellåda. Även med alla de 21-talet tekniken, det är en sportbil purist dröm, med en prestanda ekande att de 1960 Shelby Cobras och Corvetter med ohämmad muskeln.
Crate Engine

Inte alla prestanda Pontiacs ursprung på fabriksgolvet. Lockelsen av Pontiac är vad ägarna kan göra med den när den är i garaget. Högpresterande butiker specialiserade på Pontiac motorer genom att öka hästkrafter och vridmomentet i V8: or som passar in samlarobjekt eller samtida Pontiacs via särskild ordning. Bland lådan, eller utbyte, motorer som ägare kan beställa och passar i bilen är V-8s erbjuds av McCarty Racing, allt i förskjutning 462-480 cubic inches och generera mellan 650 och 750 hästkrafter. En General Motors LS 408-CI V8 kan svingar 670 hästkrafter och ZZ Performance V6 har 340 hästkrafter.

Nyckeln till prestanda föreställde av Pontiac ägaren är att hitta en specialitet högpresterande butik som kommer att ge till specifika kundbehov, t.ex. utrusta V8s med portade Edelbrock grenrör, större uttråkade cylinder upp till 4,70 tum och större kammar. Mångsidigheten i dessa motorer låter Pontiac ägare att installera street /racing remsor motorer till 1960 GTO eller skohorn en version till en Solstice.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99159.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.