1985 Toyota Corona specifikation

Toyota Corona marknadsfördes i automaker japanska , australiensiska och Nya Zeeland tills den slutligen ersättas med Camry och Corolla . Många alternativ fanns tillgängliga för konsumenter i 1985 års modell år . Corona var tillgänglig som en fyradörrars sedan eller två - dörrars coupé . Bränslesystem

1985 Corona använder ett system förgasare bränsle vilket innebär att föraren måste pumpa på gasen innan fordonet . Bensintanken kapacitet Corona är lite över 16 liter , och den använder blyad bensin . Corona är ett mycket bränsleeffektiva fordon , få 30 miles per gallon i staden och 60 på motorvägen .
Motor /Transmission

Corona är utrustad med en fyrcylindrig , två överliggande ventil , vattenkyld motor . Det genererar ungefär 83 hästkrafter med ett maximalt vridmoment på 91,5 ft -lbs . Det maximala vridmomentet RPM för motorn har en effekt på 3000 rpm . Transmissionen tillgängliga för 1985 Corona var en fyra - växlad manuell med bakhjulsdrift .
Mått och andra system

1985 Corona var tillgängliga som en fyradörrars sedan med plats fem och en tvådörrars coupé. Total tjänstevikten för fordonet är £ 2300 . , Med en hjulbas på 98 inches . Tomvikt för Corona coupe är något mindre vid 2200 £ . , Och den har samma axelavstånd . Den 1985 Corona har en fyrhjulsdriven skiva bromssystem , tillsammans med kuggstångsdrivna styrning , kompensera för sin brist på servostyrning .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99144.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.