Subaru Impreza Historia

Lång känd för att göra tillförlitliga fyrhjulsdrivna sedaner och vagnar för vintriga klimat, Subaru alltid förändrat sitt rykte med Impreza. Den Impreza fört världen formel rally på gatorna i form av en turbo fyra liter sedan med fyrhjulsdrift. Bilen tjänade även en fläck på bil och förare s 10 bästa listan 2003 och 2004. Inledning

Subaru Impreza infördes först 1993 som en ersättare till den åldrande Leone. Det kom in coupe, sedan, och vagn kropp stil och drevs av en 1,6 liters boxermotor. WRX och STi versionerna innehöll en 2,0 liters turbomotor men var bara tillgängliga i Japan och Europa. Effekt val ingår en framhjulsdriven version samt en all-wheel drive version. 1997 blev all-wheel drive standard på alla Subaru-modeller, inklusive Impreza, i USA. Addera WRX Kommer till USA

2002 Subaru utfärdat en redesign av Impreza modellen med uppdaterade styling. Subaru gjorde också det efterlängtade beslutet att föra WRX sportsedan till den amerikanska marknaden. Denna bil presenterade Subaru berömda fyrhjulsdrift som drivs av en 2,0 liters turbo fyrcylindrig boxermotor med 224 hästkrafter.
2004 Redesign

Bara två år efter dess införande, var den nydesignade Impreza återigen ansikte lyfte för att avhjälpa den baktalade "bug-eyed" look. Medan grunderna i bilen stannade samma, var styling mindre allestädes närvarande att blidka bilar kritiker. Året 2004 sågar också inledningen av STi-modellen, vilket ökade kraften i WRX till 300 hästar och kom med en sexväxlad manuell shifter. Samtidigt var förskjutningen för WRX ökat till 2,5 liter, även om uteffekten stannade samma.
Third Generation

tredje generationen Impreza infördes 2007. Suspensionen blev mjukare att bättre positionera bilen som en praktisk ekonomi sedan att konkurrera med Honda Civic och Toyota Corolla. Effekt för WRX ökades till 265 hästkrafter medan STi blev 305 hästkrafter. För modell åren 2007-2010, var STi endast tillgängligt i femdörrars herrgårdsvagn formulär. År 2011 infördes en STi sedanmodell som uppståndna Subaru berömda whale tail bakspoiler.
Motorsports

Impreza har varit i fokus för Subaru samla insatserna sedan introduktionen 1993. Subaru fordon skall innehålla 2.0 liters motorer och fyrhjulsdrift, fann formeln i Impreza. Den Impreza tog tre Constructor Championships till Subaru 1995, 1996 och 1997. Dessutom var tre Förarens avdelningarna en av Colin McCrae 1995, Richard Burns 2001 och Petter Solberg 2003. Under 2008 drog Subaru från rally-VM, trots att Impreza används fortfarande i rally tävlingar över hela världen med andra lag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99092.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.