Italienska Bil Fakta

Italien är känd över hela världen för sina bilar, med märken som Ferrari, Lamborghini, Alfa Romeo och Lancia bland sina mest eftertraktade fordon. Italienska biltillverkning inleddes under de sista åren av 19-talet, men idag italienska road bilar körs över hela världen, samtidigt som landets racerbilar tävlar på högsta nivå. Origins

Enligt Encyclopedia Britannica, trädde italienska företag inom biltillverkningen senare än många av sina europeiska konkurrenter. Tillverkas i 1896, är Stefanini-Martina anses vara den första italienska-made bil och även om bolaget inte länge, gick sin Turin-baserade konkurrent Fabrica Italiana Automobili Torino, mer känd som Fiat, för att bli en av de största bilföretag av 20-talet.
största italienska bilföretaget

Idag är Fiat den största bilföretag i Italien, med en omsättning 2009 på över € 50000000000 i Fiat Automotive Group delen av företaget. Enligt gruppens årsredovisning för 2009, den Fiat Automotive Group sysselsatte drygt 54.000 personer som året, som tillverkade mer än 2 miljoner bilar och lätta lastbilar. Under 2009 lanserade Fiat ett antal uppgraderingar till några av sina mest populära befintliga modeller, inklusive Punto Evo - en följeslagare till Punto Grande - och 500C cabriolet, som har en elektriskt styrd sufflett. Den omdesignade Fiat 500 har varit en stor global framgång för företaget, och en grupp motorjournalister i New York röstade det "2009 World Car Design of the Year." Addera ditt Ferrari

Även Fiat är ett större företag, är Ferrari förmodligen världens mest kända italienska bil. Grundades 1929 av racerföraren Enzo Ferrari, bolagets klarröda bilar och dansande häst badge är kända runt om i världen. Ferrari är det enda laget som har tävlat i Formula One sedan serien började i 1950, och laget körde i sin 800: e Grand Prix i maj 2010. Som av 2010, har nio förare blivit Formula One världsmästare när du kör för Ferrari, däribland Michael Schumacher, Niki Lauda och Alberto Ascari.
Design och styling

Italienska bilar anses av många vara några av världens vackraste bilar, detta rykte beror på att landets starka tradition av design. En av de mest kända italienska styling företag är Pininfarina, som ligger i Cambiano. Under mer än 80 år, har Pinifarina stylade hundratals bilar för den lik av Maserati, Ferrari, Ford, Alfa Romeo och Volvo. Företagets ordförande Paolo Pininfarina pekar på "den centrala rollen av design," och en "estetisk känslighet som skapar tidlös skönhet" för att säkerställa företagets rykte för vackra karosserier.
Dyraste Bilar Till

En undersökning utförd av Forbes i början av 2010 fann ett antal italienska-made modeller i världens topp 10 dyraste bilarna. Detaljhandel på $ 1.420.000, tar Lamborghini Reventon sin inspiration från linjerna i ett jaktflygplan. Bara 20 kommer att tillverkas i fabriken i Sant'Agata Bolognese. Pagani Zonda Cinque Roadster, under tiden, slår 63 mph på 3,4 sekunder, med en toppfart på 217 mph. Endast fem av dessa bilar, detaljhandel på $ 2 miljoner vardera, kommer att byggas vid företagets fabrik i San Cesario Sul Panaro.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99088.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.