Specifikationer för en Porsche 997 Turbo

Porsche 997 Turbo lanserades 2007 som en ersättning för 996 Turbo. Oavsett bilens generation, är bilen i grunden en Porsche 911, en av de mest hyllade sportbilar någonsin tänkt. Den 911 introducerades först i 1964, med en turboladdad, bred kropp version kommer 1975. Turbo är den snabbaste och mest kraftfulla 911 i lineupen och är alltid på toppen av listan när det kommer till världens snabbaste bilar. Motor

997 Turbo drivs av en twin-turbo 3.6L versionen av Porsches berömda platt-6 motor, i detta fall pumpar ut 473 hästkrafter vid 6000 rpm. Det maximala vridmomentet är en generös £ 457 /ft. Och även om det är en hel del moment, vad som är ännu viktigare är det faktum att vridmomentet är tillgängligt från så lite som 1,950 rpm hela vägen upp till 5.000 rpm, genomsyrar 997 Turbo med en platt, lättillgänglig power band. När utrustad med tillvalet Sport Chrono Package, har Turbo en tjusig funktion som kallas "overboost" som ökar maximalt vridmoment till 502 Ib /ft. för 10 sekunder åt gången. Turbo bygger på innovativ VTG (variabel turbin geometri) turbos att producera denna enorma mängd lättillgänglig hästkrafter och vridmoment.
Växellåda

997 Turbo finns med två växellådor, den sexväxlade manuella växellådan och den valfria sjuväxlade Porsche-Doppelkupplung (PDK) dual-växellådan.
Bromsar

997 Turbo erbjuder sex-kolvs monoblock bromsok fram och fyra-kolvs monoblock bromsok bak för omedelbar stopp förmåga. De som önskar en extra nivå av bromsning kan beställa 997 Turbo med tillvalet Porsche Ceramic Composite Brake System. Dynorna och rotorer på PCCB bromsarna är gjorda av en exotisk keramiskt material för bättre korrosionsbeständighet, mindre blekna enligt upprepad bromsning och mindre total vikt än standard utrustning bromsarna. Addera Chassis

997 Turbo är den enda sanna bakre motortillverkning sportbil i världen. Trots den ovanliga layouten, vilket placerar motorn längst bak i bilen, är 997 en av de bästa köregenskaperna bilarna i världen, tack vare sin unika kombination av grepp och dragkraft som tillhandahålls av vikten över den bakre änden och Porsche chassi och fjädring teknik. De 997 Turbo funktioner en all-wheel-drive-system för överlägsen hantering och stabilitet.
Prestanda

997 Turbo har överlägsna prestanda siffror, särskilt för en street-legal sportbil. När utrustad med en sexväxlad växellåda, turbon Scoots till 60 mph på 3,7 sekunder. Om det har PDK växellåda, att tiden dips till 3,4 sekunder. Topphastigheten på 997 Turbo är 193 mph.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99077.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.