Vad är en bil Boat?

En bil båt är hybridbil, vilket innebär att den är byggd för att fungera som både en bil och en båt. Denna typ av fordon kallas också ett amfibiefordon. Detta namn kommer från ordet amfibie, som en groda eller en newt, driver en bil båt på land och vatten. Men till skillnad från andra större amfibiefordon, ser en bil båt som vad det låter som. På land, ser en bil båt och går som en bil. I vattnet, ser en bil båt fortfarande som en bil, men det flyter och kan drivas. För att skapa en bil båt, måste du lägga till hjulen på en båt, eller skapa en bil som flyter. Bil båtar allt från hemlagad versioner byggda av amatörer till speciellt tillverkade high-end modeller. Struktur

Viktigast bil båtarna är vattentäta. En bil båt kräver svetsade sömmar eller vattentät marint tätningsmedel på sömmarna för att förhindra läckage. Botten av en bil båt är formad som ett skrov. En bil båtens volym måste vara större än dess förskjutning för att flyta. Med en hemmagjord version av en bil båt, är motorn vanligtvis en utombordsmotor monterad på bakre delen av bilen båt med en propeller under vattnet. Tillverkade modeller har ofta en inombordsmotor.
Historia

Folk har övervägt tanken på en bil båt sedan 1900-talet, men begreppet amfibiska bil var verkligen utvecklats och används av tyskarna under andra världskriget, med tillkomsten av Schwimmwagen. Enligt December 1944 numret av "intelligens bulletin," en publicering av den militära underrättelsetjänsten under andra världskriget, liknar Schwimmwagen en liten sportbil med en båt-formad kropp. Den Schwimmwagen innehar rekordet för massproduktion av ett amfibiefordon.
Modernity

Gibbs Aquada är en anka-formad cabriolet, enligt Popular Mechanics. Den Aquada kan resa upp till 100 mph på motorvägen och 30 mph i vattnet. Hjulen tillbaka i 13 sekunder och bilen växlar från V6 till vattenstråldrivanordningen. Under 2010 säljer Gibbs Aquada för ungefär $ 150.000.
Rekord

År 2004 inrättade Sir Richard Branson ett nytt rekord för snabbaste passage av Engelska kanalen med en amfibiefordon, kör en Gibbs Aquada. Branson korsade kanalen på en timme och 40 minuter, om att Gibbs Aquada "är en stor odjuret. Det driver fantastiskt bra på land och sedan förvandlas till den mest anmärkningsvärda båten på vatten." Det tidigare rekordet var sex timmar.
Popular Culture

En bil båt dök upp i 1977 års James Bond-filmen "The Spy Who Loved Me." Bonds vatten ride var en Lotus Esprit som omvandlas till en ubåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99072.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.