Skillnader mellan en CJ, YJ & TJ Jeep

Jeepar har gjorts sedan andra världskriget och har genomgått flera större modell förändringar längs vägen. De första jeepar, "civila jeepar" eller CJ modeller, gjordes 1953-1986. Den YJ ersatte CJ, och hade fyrkantiga strålkastare. Det producerades fram till 1996, då det ersattes av Wrangler TJ som är i produktion i dag. Tidiga CJ Jeepar
Tidiga CJ modellerna hade en platt framskärm som denna tidigare militär modell.

Den första jeep betecknad "CJ" byggdes av Willys. Det finns inget definitivt rekord av en CJ-1, men CJ-2 byggdes 1944 och 45 och sade "Agrijeeps" på informationsskylten. CJ-2A byggdes 1944 och 1945. CJ-2A byggdes 1945-49. CJ-3A byggdes 1949-53 och CJ-3B byggdes 1953-68. Alla dessa jeepar kan lätt särskiljas genom deras platta framskärmarna. I stället för att bukta över framhjulet, var framskärmarna plan och horisontell. CJ-4 finns som en enda modell prototyp byggdes 1951 - det har också platt framskärmar
"Modern" CJS
CJ-5s och högre hade krökta framskärmar. .

CJ-serien fortsatte med CJ-5, CJ-6, CJ-7 och CJ-8. Alla CJ-5 + modeller kom standard med en tre-eller fyra-speed-manuell växellåda och främre och bakre blad-fjädring. De hade runda strålkastare och deras framskärmar böjd över framhjulen, till skillnad från de flata framskärmarna av tidigare modeller.
YJ Jeeps
YJ Wrangler hade fyrkantiga strålkastare .

YJ serien var Wranglers. De kom med fem-växlad manuell eller tre-växlad automatisk växellåda. Den YJ serien erbjuds överföringslådor heter Command Trac som får du välja mellan två-eller fyrhjulsdrift. Den YJ-serien är lätt skiljas från sina fyrkantiga strålkastare och swing-out bakluckan. Liksom CJ, YJ använde också blad-fjädring fram och bak.
TJ Jeeps

TJ serien började produktionen under 1997 och behöll namnet "Wrangler. " Alla modeller som tillverkats sedan 1997 är TJs. Den TJ återgick till runda strålkastare och lekte en ny fjädring. Varje hjul har en övre och undre styrlänk med spolar i stället för bladfjädrar. TJ-serien kom lager med en femväxlad manuell eller tre-växlad automatlåda. Command Trac för att välja två-eller fyrhjulsdrift var standard.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99071.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.