Klassiska GTO Information

Den klassiska Pontiac GTO var en av de mest populära muskel bilar under en era när muskelbilar dominerat marknaden. Den klassiska GTO --- men mycket populär --- dessutom inte ta hänsyn till moderna krav på effektivitet och samlat titeln av vissa som "gas, däck och olja," med hänsyn till den enorma omkring av dessa material som GTO brann under körning. Års produktion

Livslängden för GTO var relativt lång jämfört med många av sina motsvarigheter. Produktionen varade i 10 år och började år 1964, inte upphör förrän 1974. Även alla modeller var berömd och välkänd, har 1969 GTO Judge blivit den mest kända versionen och modell GTO som ska produceras. Det ursprungliga konceptet av
Designers

GTO bilen, enligt Jim Wangers --- marknadschef för Pontiac under tiden för GTO skapelse --- var Russell Gee, en Pontiac ingenjör, Bill Collins, chassi designer, och John DeLorean, en annan ingenjör för Pontiac. Wangers bekräftar detta i sin självbiografi "Glory Days", där han diskuterar den berömda muskel bil.
1964 GTO

klassiska 1964 GTO var den ursprungliga modellen för GTO och en långt ifrån den sportigare och smidigare modell som utvecklades mycket senare. Denna modell kom med en 6.4L 389 kubiktum V8 som hade 325 hästkrafter. Drift av en Hurst shifter, hade manuell växellåda av GTO 3 hastigheter. Omsättningen var stor för en första upplaga modell, eftersom de säljs som uppskattningsvis 32.450 modeller --- med ett pris på $ 4500 för paket som inkluderade alla alternativ.
1969 Domare

Den 1969 Domare var den mest kända versionen av GTO produceras och är mycket populära bland samlare. Gallret, samt bakljus, har reviderats något från den tidigare 1968 års upplaga --- ge den en sportigare look. Tändningsnyckeln flyttades även i denna modell --- liksom alla framtida modeller --- till rattstången. Alla tidigare modeller hade en tändningsnyckel på instrumentbrädan.
1974 Edition

1974 GTO var det sista året av produktionen. Bilen fick en mycket annorlunda utseende och verkade liknar Chevrolet Nova. Bilen kom med en 5.7L V8-motor som hade 200 hk. Det kom i en sedan, samt kombi modell. På grund av den långsammare och impopularitet utseendet på 1974-modellen, haft det dålig försäljning --- totalt 7058 --- och avbröts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99068.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.