En kort historia av Chevy Corvette

Före 1950-talet, var General Motors största bolag i världen. Dock tog det inte producera en sportbil av något slag. Trots att mer än hälften av de bilar som köpts i USA, kände General Motors inte kunde tävla mot sådana sportbilar som Jaguar, MG eller Triumph. Allt detta ändrades 1953 då GM introducerade sin första sportbil på en New York Auto Show, som senare fick namnet "Corvette." Den 30 juni 1953 gick den Chevy Corvette officiellt i produktion i Flint, Michigan Historia
år det hela började

Harley J. Earl, chefsdesigner för General Motors och mannen krediteras för att ha uppfunnit "konceptbil," ville skapa den första GM-sportbil. Hans mål var att designa och marknadsföra en sportbil i prisintervallet för en mainstream amerikansk sedanmodell, som detaljhandeln ungefär $ 2000 på tiden. Robert F. McLean tog Earl idéer och konstruerade en prototyp bil initialt för visning endast vid 1953 New York Auto Show. Ed Cole, Chevy s chefsingenjör, såg prototypen och älskade det. Cole vände till Myron Scott, grundare av All-American Soap Box Derby, för att skapa ett namn för bilen. Scott föreslog namnet "Corvette," som har fastnat sedan.
Byggande

första Corvette konstruerad 1953 byggdes mycket annorlunda än Corvetter idag. Robert McLean ville hålla kostnaderna för bilen låg, så han använde off-the-shelf Chevy mekaniska delar. Chassit och suspensionen var samma som 1952 sedanmodell, medan motorn konstruerades för erhållande av 150 hästkrafter. Kroppen av bilen var gjord av glasfiber, jämfört med stål, som ett annat sätt att hålla priset lågt. Den 1953-modellen hade en 102-tums hjulbas och en 53/47 fram-bak viktfördelning.
Tidiga Framsteg
En tidig modell Corvette

Mellan 1955 och 1996, gick den Chevy Corvette genom ett brett spektrum av förändringar i stil och prestanda. Chevy tillverkade sin första V-8 motor sedan 1919 för 1955 Corvette, samtidigt som en tre-växlad manuell växellåda. Andra tillägg under de kommande fyra decennierna ingår, men var inte begränsade till: en avtagbar hardtop, kontrollerade större hästkrafter, säten hink, låsningsfria bromsar, elektronisk bränsleinsprutning, krockkuddar och en dator sexväxlad växellåda
.
senaste framstegen

senaste framstegen inom teknik har också lett till framsteg för Corvette. Beroende på vilken modell du har köpt, 2010 Corvetter är utrustade med Bluetooth-teknik, Sirius XM Radio, GPS-navigering, och är både iPod och MP3-kompatibel. Andra funktioner inkluderar elmanövrerade stolar, klimatreglering ett nyckellöst system för inresa dragkraft och stabilitet kontroll, samt ett stöldskydd. Både automatisk och manuell växellåda finns tillgängliga.
Priser
Pengarsamtal

1953 Chevy Corvette detaljhandeln på $ 3498, vilket var 75 procent dyrare än ursprungligen tänkt av designern Harley J . Earl. 1963 Corvette, som introducerade den bakre split-window, detaljhandeln för $ 4037 i coupe form och $ 4257 i konvertibel formen. 1978 Corvette detaljhandeln för $ 13.653. Den dyraste Corvette är ZR-1-modellen, som har ett grundpris på $ 106,880.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99060.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.