Hur man beräknar en motor i kubiktum

Motor förskjutning i USA används för att mätas i cubic inches. Till exempel kan en motor har beskrivits som en "350" eller "455" V8, vilket betyder att den fördrivna att särskilt många av cubic inches. Numera är slagvolymen vanligen uttryckt i liter. Till exempel, en 4.6L V8, eller en 2.3L inline-fyra cylinder kvarn. Om du vill beräkna kubiktum cylindervolym i en modern bil, kan du göra det genom att använda en enkel formel för att omvandla liter till cubic inches. Saker du behöver
Calculator eller papper och penna
Visa fler instruktioner
1

bestämma storleken på motorn i liter. Inspektera motorns facket att lokalisera specifikationsbladet. Storleken på motorn är också listade i din instruktionsbok och på din ursprungliga fönstret klistermärke. Om du har problem med att hitta denna information, kan du slå upp storleken på bilens motor (se Resurser) med hjälp av en online VIN (Vehicle Identification Number) avkodare gratis. Skriv ditt VIN in dekodern för att dra upp de specifikationer, inklusive motorstorlek. Typiska moderna motorstorlekar allt från 2.0L till 6.0L. Bråk storlekar som 2.4L eller 3.3L är inte ovanliga.
2

När du vet det exakta antalet liter, multiplicera den siffran med 61.02. Använd en miniräknare eller en penna och papper för att utföra denna enkla beräkning.
3

Visa storleken på motorn i cubic inches. Till exempel, om motorns storlek i liter är 3.0L, är storleken i cubic inches 183. Om motorns storlek i liter är 4.6L, ​​är storleken i cubic inches 280,7. Och så vidare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99052.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.