Hur är en Hemi Motor annorlunda?

I decennier har Hemi motorn varit synonymt med makt och acceleration. Sedan dess formella introduktionen år 1951, har motorintresserade lust över motorn, speciellt i glansdagar muskelbilar. Idag har återuppvaknande av Hemi varumärket renoverat intresse för denna typ av motor, vilket skiljer sig från en icke-Hemi motor på flera sätt. Inuti motorn

En förbränningsmotor genererar sin makt genom sina slutna cylindrar och kolvar inuti dem. Kolvarna rör sig upp och ner väldigt snabbt, normalt på tusentals gånger per sekund. Kolvarna är fästa vid en vevaxel under cylindrarna genom en vevstake. Vevaxeln omvandlar sedan denna upp-och-ned kraft till rotationsrörelse som, genom sitt beteende av en komplex samling av andra mekanismer kollektivt kallas överföring, gör sin väg till bilens hjul. Dock måste motorn först en kraftkälla för att göra detta möjligt.
En kraftfull Mix

Förbränningsmotorer --- specifikt fyrtakts bensinmotorer såsom de som finns i de flesta bilar --- kräver en exakt mängd bränsle, luft, värme, tryck och gnista i precis rätt tid för att skapa makt, enligt "Klassrum Manual för Automotive Engine Performance." Motorn måste komprimera en exakt luft-bränsle-blandningen för att höja dess tryck och i sin tur höja dess temperatur. Tändsystemet levererar sedan rätt mängd gnista för att tända denna blandning.
Brännkammarkonstruktion

konstruktörer Hemi motorer så att exakta mängder luft- bränsleblandningen in i förbränningskammaren, komprimeras på exakt rätt sätt, och antändas i just önskade intervall. Med tanke på att förbränningskammaren är där allt detta händer, ingenjörer lägger största vikt vid utformningen av denna viktiga del av motorn. Designers ligger tyngdpunkten på flera aspekter av förbränningskammaren, såsom mängden av luft-bränsleblandning den kan innehålla, flödet av denna blandning som den tänder och sedan lämnar ut avgasventilen, och hur den kan optimera effektiviteten i blandningens "bränna", som de snabba, kontrollerade explosioner vanligen kallas.
Brännkammare Typer

Flera typer av förbränningsrum mönster förekommer, bland dem snabbt Bränn huvuden , Vortec och High-Swirl. En särskilt vanlig typ av förbränningskammaren, kilen typ, syftar till att främja en grundlig blandning av luft-bränsleblandningen strax före tändning. Detta i sin tur skapar en typ av turbulens inuti förbränningskammaren för bättre förbränning, särskilt vid lägre hastigheter. I kil-typdesigner, är insugs-och avgasventilerna placerade bredvid varandra, vilket resulterar i en något restriktiv flöde av luft-bränsleblandningen. Tändstiftet som antänder denna blandning ligger också utanför centrum. In-line-typ motorer, där cylindrarna är placerade rätt till varandra, vanligen har kil-typ förbränningsrum. Addera Hemi Design

Halvsfärisk (eller " hemi ") förbränningskamrarna, å andra sidan, är formade sfäriskt, som insidan av en tennisboll halveras. Detta möjliggör en symmetrisk placering av större ventiler, en på varje sida, placerade på ett snett eller vinklad konfiguration, enligt Chrysler. Den luftbränsleblandning strömmar genom en Hemi kammare i ett rakare, mindre restriktivt sätt än i en kil-typ kammare, enligt boken "American Hästkrafter:. 100 år av stora bilmotorer" Mer blandningen kan också komma in i kammaren för snabbare tändning, vilket gör att motorn att producera mer hästkrafter. Hemi konstruktioner är vanliga i V-motorer av typ på grund av konfigurationen som krävs för ventilerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99048.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.