Typer av Chevy Sex Motorer

Medan vissa entusiaster kanske förlöjliga Chevy s sexcylindriga motorer som bara platshållare för en V8, är det faktum att en del av Chevrolets mest populära modellerna drivs av ärevördiga och effektiva sexcylindriga. Chevrolets stöttepelare i många år var rak (inline) sexor, men V6s blev standardutrustning när Chevy gick "corporate" i början av 1980. Bortsett från dessa fanbärare, Chevy också kortfattat gjort en sexcylindrig motor som förblir en märklig fotnot i bolagets historia. Raka sexor

Tvärtemot vad många tror, ​​Chevy första sex var inte mycket hyllade 171-kubiktum "Stovebolt Six" infördes 1929. Deras första försök till att uppgradera från de fyra cylindrarna är gemensamma för den tidiga 20-talet var Chevrolet Series C Classic Six (1911-1913), en av de producerade mycket få motorer medan Chevrolets självbetitlade grundare var fortfarande i avgift. Chevy rak sexa linje gick igenom fem generationer innan de avvecklades i nordamerikanska produktionen år 1990. Bortsett från Stovebolt, kanske den mest kända rak sexa Chevy var det 235 kubiktum Blueflame Six, producerad 1941-1954, senare tillverkas på licens från Toyota (1955-1974) som Toyota "F" Engine. Den 136-hästkrafter Blueflame gjorde sitt namn driver den första av Chevy Corvetter, som hängde på den kraftfulla och slitstarka motorn tills den ersattes av en 265-kubiktum V8 1955.
Flat Six

försöker hänga med den sportiga set på Porsche, experimenterade Chevy kort med en serie luftkylda Flat Six (aka "boxer" eller "horisontellt motsatta" motorer). Dessa motorer kom i effektnivåer, sträcker 80-180 hästkrafter (med valfri turbo). Dessa mycket speciella kraftverk endast användes i 1960-talet eran "Osäkra vid varje hastighet" Corvairs, och fortsätta som ett populärt alternativ för DIY flygplan och byggare airboat.
The V6s

Början i 1978 började Chevrolet tillverka sin linje av "90-graders" V6-motorer (kallas så eftersom deras cylinderraderna var på en 90-graders vinkel mot varandra). Baserat på den mycket framgångsrika små-blocket, fick 90-graders V6s ett rykte för enkelt underhåll och hållbarhet. Den enda riktigt intressant 90-graders sex var turboladdade 4.3L (aka "den 3/4 350") som används i 1991 Syclones och tyfoner, detta bad-boy sex producerade 280 hästkrafter och 360 foot-pounds av vridmoment. Sedan dess har GM använt fyra olika V6s att driva sina Chevys: den 60-graders V6 (producerad 1980-2005 i overhead-cam och cam-in-blocket konfigurationer), "High Value" V6 (en utveckling av 60 -examen, som produceras från 2004 till i dag) och "High Feature" V6, (2004 till idag), en av tre GM V6s att komma med ett aluminiumblock och kammar overhead.
Rotary "6" | Sök

Du tänker förmodligen, "Hej, har en roterande (Wankel) motorn inte cylindrar! Och Chevy aldrig gjort en ändå ..." Au contraire. En roterande motor centrum rotor är triangulär, i egenskap av en uppsättning av tre roterande brännkammare när den rör sig runt i kvarteret. Stack två rotorenhetema ovanpå varandra och du har sex förbränningskammare totalt. Chevrolet gjorde just det när man införde två-rotor XP-897 GT /två-rotor Corvette Concept bil 1973, vilket var snabbt ett höjt med fyra rotorer samma år och fasas ut helt innan någon någonsin såg produktionen.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/99044.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.