Chevy Cobalt Information

Chevrolet Cobalt är en kompakt sedan eller kombi byggs av General Motors. Cobalt tillverkas på GM: s Delta-plattformen, som också har levererat underlag för fordon som Chevrolet HHR och Saturn Ion. Cobalt tillverkas i GM: s monteringsfabrik i Lordstown, Ohio. Historia

Chevrolet Cobalt gjorde sin debut för 2005 års modell, som ersätter Chevrolet Cavalier som Chevy nybörjar - ibland kallas ekonomi - bil. Inledningsvis var två Cobalt konfigurationer tillgängliga: en sedan och coupé. För 2006 års modell, var Cobalt SS infördes. Cobalt bas motorn är en 2.2L I4 (in-line fyrcylindrig) Addera Powertrain Alternativ

. Motorn var ursprungligen en effekt på 145 hästkrafter, men förbättringar för 2006 års modell kom med hästkrafter upp till 155.

2.4L I4 motor erbjöds på den ursprungliga Cobalt SS. Denna motor har ersatts av en 2.0L turboladdade I4 motorn under 2008. Förändringen höjde SS modellens motorstyrka 171-260.

Cobalts finns med antingen en femväxlad manuell eller en fyrväxlad automatlåda.
Fuel Economy

Cobalt standard 2.2L motor bedömdes vid 21 mpg i staden och 29 på motorvägen. År 2007 tog GM initiativ för att förbättra Cobalt bränsleekonomi. Betyget ökade till 24 mpg i staden och 33 på motorvägen.

Ursprungliga SS-modellen (ej turbo) bedömdes vid 22 mpg i staden och 31 på motorvägen. Denna ökning från den ursprungliga basen motorn är till stor del tillskrivas dess används av en manuell växellåda.

Turboladdad SS-modellen (2.0L) har en effekt på 22 mpg i staden och 30 på motorvägen.
< p> En särskild modell, kallad Cobalt xfe, infördes som ett bränsle sparare. Det är betyget 25 mpg i staden och 37 på motorvägen.
Anmälda

kompakt bil klassen är mycket konkurrensutsatt, och det kommer sannolikt att fortsätta att vara så biltillverkare strävar efter bränsleeffektivitet. Flera fordon konkurrerar med Cobalt, inklusive Toyota Corolla, Honda Civic, Mazda 3, Ford Focus, Nissan Sentra.

Kobolt anses inte på som en stark utmanare mot många av importen, främst på grund av dess bygga och åkkomfort. Edmunds.com sade av Cobalt s import konkurrenter: "... fortfarande erbjuda bättre kördynamik och interiör bygga kvalitet." Addera Framtidsutsikter

Chevrolets nya småbil, Cruze, är inställd på att nå marknaden som en 2011 modell. Vissa, däribland "US News & World Report," har spekulerat Cruze är avsett att ersätta Cobalt snart. Andra fordonsindustrin medier, såsom Leftlanenews.com, tyder på att Cruze inte kommer att ersätta Cobalt, utan snarare komplettera den i Chevrolets lineup.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98965.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.