Historien om Mitsubishi Dieselmotorer

Mitsubishi var den första japanska företaget att erkänna Heaven-made match av japansk driftsäkerhet och diesel effektivitet. Företaget har ritning på sitt ursprung som en flygplanstillverkare i nästan 60 år för att producera en rad av dieselmotorer som är kända för sin hållbarhet och bränsleeffektivitet, om inte för makt och rena utsläppen. Dessa brister har i stor utsträckning tagits upp med den senaste generationen av Mitsubishi dieslar. Grundläggande Beskrivning
p Alla utom den senaste av Mitsubishis dieselmotorer är fyrcylindriga motorer med bokstaven D, som i 4DR och 4D5. Allt är under 3.5L i slagvolym, och producerar mindre än 200 hästkrafter. Med undantag för den nyaste 4N1, var Mitsu dieselmotorer JDM (japanska inhemska marknaden) och var aldrig avsedd för export, även om vissa gjorde det till USA ändå.
Motorer

Bolagets första diesel var 4DR rak fyrcylindrig motor, finns i både 4DR5 och låg kompression 4DR6 konfigurationer och producerade 1953-1998 för japanska marknaden Jeepar och lastbilar. Den 4DR efterträdare var 4D5 familjen av dieselmotorer, som härrör från "Astron" fyrcylindriga 1986 och fortfarande i produktion idag. Den senaste generationen är 4N1 "ren förbränning" familj, som drabbade utställningslokaler i februari 2009.
Aspiration

Före spridning av turboladdning i 1980, över hela världen nästan alla dieselmotorer sugmotor. Den 4DR var inget undantag, eftersom det körde turbo-mindre i båda varianter. Även anständigt med normerna i tiden, verkar 4DR s 94-100 hästkrafter mindre än imponerande idag. Den 2.3L Astron 4D5 infördes år 1980, erhöll en ökning förskjutning till 2.5L och kom i flera konfigurationer med en effekt som varierade från 95hk (icke-turbo 2.3L) till 178hp för den nyaste turbo-intercooler 4D5s. Den 4M4 motorn kom 1996 med en variabel geometri turbo, och lyckades men inte ersätta 4D5.
Models

4DR motorer användes i Mitsubishis linje av Jeep terrängfordon, som byggdes på licens från Willys, AMC och sedan Chrysler. Astron diesel ersatte 4DR motorn i alla Mitsubishis lätta lastbilar, var den första diesel som någonsin installerats i en japansk personbil (Colt och Galant) och är fortfarande i bruk idag som en low-end motor alternativ. Den 4M4 infördes först i Mitsubishis linje Pajero /Shogun /Montero stadsjeepar, och för närvarande ser service i Pajero, Triton och Strada. Alla Mitsubishis dieselmotorer närvarande avvecklas för att ersättas av renare förbränning 4N1 motor.
Utsläpp

Mitsubishis motorer har vuxit successivt renare under åren. Den 4DR var inte föremål för emissionsprovning för merparten av sin livstid, och är inte känd för sin miljövänlighet. Eftersom den härleddes från Mitsu avancerade 4G familj, 4D5 utsläpp är betydligt bättre än de flesta andra dieslar av dagen, och att fortsätta att överskrida federala utsläppsnormer. Tillsammans med ett utsläpp-orienterad dator tune, använder 4N1 en dieseloxidationskatalysator (DOC), NOx Trap Catalyst (NTC) och dieselpartikelfilter, vilket gör varje fordon så utrustad på gränsen till att vara en ultra-låga utsläpp fordon.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98948.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.