Beetle motortyper

Volkswagen Beetle är en av de mest kända, och bland de mest sålda, bilar som någonsin producerats. Ursprungligen lanserades 1938, var det i stort sett oförändrad fram till debuten i New Beetle 1998. Under sin långa historia har Volkswagen ingenjörer placerat flera olika motorer i Beetle. Dessa motorer är ett sätt att skilja mellan olika modeller från olika år. Våning 4

Under många år Beetle drevs av en platt 4-cylindrig motor. Dessa motorer används en boxermotor layout med två cylindrar som pekar i vardera riktningen. De var monterad i Beetle bakre, direkt ovanför de bakre drivhjulen. Luftkylning var en annan unik egenskap hos dessa motorer. VW platta 4 motorer varierade i storlek från bara 1 liter till ca 1,5 liter slagvolym. Vissa tidig prototyp modeller tillverkade så lite som 22 hästkrafter, men senare modeller såg gradvisa ökningar på upp till 60 hästkrafter vid 1971. Addera Inline 4

Med lanseringen av den New Beetle 1998 Volkswagen för första gången erbjuds en motor annan än en plan 4 i bilen. The New Beetle kom med en 2,0-liters rak 4-cylindrig motor lånad från Volkswagen Golf. Denna motor hade åtta ventiler och en enkel överliggande kamaxel, som producerar 115 hästkrafter.
Turboladdad

1999 Volkswagen lagt till möjligheten av en 1,8-liters turboladdade inline 4-cylindrig motor för Beetle. Detta var den mest kraftfulla Beetle motorn ännu, med 150 hästkrafter. Denna motor senare förfinats för att producera upp till 180 hästkrafter vid 2002. De sportiga Turbo Skalbaggar blev populär med en annan grupp av förare och hjälpte konto för varaktig framgång av modellen.
Övriga motorer

Volkswagen har erbjudit flera andra motorer i olika versioner av New Beetle säljs i USA och internationellt. En av dessa var en TDI (turboladdad direktinsprutning) dieselmotor som säljs i Europa, vilket gör Beetle mycket bränslesnåla. Under 2006 Volkswagen började sälja Beetle med en inline 5-cylindrig motor som producerade 150 hästkrafter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98940.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.