Hur man avkoda en Renault VIN

Förstå Vehicle Identification Number (VIN) för en Renault bil är användbart för att fastställa uppgifter om en bil när du inte kan faktiskt titta på bilen. Det kan också vara till hjälp vid bedömningen av om VIN på bilens titeln är korrekt. Renault använder standard system för att identifiera en VIN, vilket ger år, märke, modell och kropp stil med hjälp av en serie av 17 bokstäver och siffror. Instruktioner
1

Lokalisera Renault VIN, som ligger på vänster sida av instrumentpanelen och ses bäst genom vindrutan. Det kan också finnas på den övre mitten av brandväggen eller på fordonets titel och registrering.
2

Identifiera Identifiering World Tillverkare (WMI) nummer, som består av de tre första tecknen i VIN. Renault vins kan börja med KNM eller L56 (för Renault Samsung), VF1 för Renaults, 8A1 för Renault Argentina, 93Y för Renault Brasilien, och UU1 för Renault-Dacia Rumänien-Pitesti.
3

Leta fjärde genom sjunde siffrorna i VIN. Den fjärde siffran representerar den typ av fordon. Exempelvis är bokstaven B för en femdörrars hatch, är bokstaven C för en tre-dörrars lucka, och bokstaven D är för en coupe. Den femte siffran står för motortypen, med nummer 2 är en bensinmotor med normal förgasning och antalet 7 för ett blyfritt bränsle-insprutning motor. Den sjätte siffran representerar stil, och den sjunde siffran representerar överföring typ.
4

Lokalisera åttonde genom 11th tecken i VIN. Den åttonde siffran betecknar överföringshastigheten (till exempel, är antalet 5 för en fem-hastighet). Den nionde siffran är kontrollsiffra, som används för VIN validering av den federala Department of Transportation. Den 10: e siffran anger årsmodell, och den elfte siffran anger monteringsfabrik. Bokstaven K är för Kenosha, Wisconsin, bokstaven R för Romorantin, Frankrike,. Samt bokstaven K för Dieppe, Frankrike
5

Identifiera serienumret för fordon, som omfattar de återstående sex siffror av VIN. Numren tilldelas i den ordning av produktionen med den första bilen av monteringsbandet för den specifika stil är 100001.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98937.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.