Hur man avkoda en Toyota VIN

Varje bil som tillverkas, oavsett tillverkare eller plats, har ett chassinumret som fungerar som en unik identifierare för fordonet. En VIN innehåller 17 tecken, både bokstäver och siffror, som tilldelats baserat på attributen för specifika Toyota fordon och följa standarder som fastställts av International Organization for Standardization (ISO). Instruktioner
1

Hitta plattan innehåller VIN, som ligger på vänster sida av instrumentpanelen och ses bäst från utsidan av fordonet genom att titta genom vindrutan. Om du inte kan se numret från denna plats, kan du också läsa VIN från certifiering etikett på vänstra dörrstolpen för alla Toyota fordon.
2

Läs de tre första siffrorna, vilket representerar Världsettan Tillverkare Identification. Om Toyota fordonet tillverkats av New United Motor Manufacturing i Kalifornien, kommer de tre första tecknen vara 1NX. Om fordonet har tillverkats av Toyota Motor Manufacturing i Kanada, kommer de tre första tecknen vara 2T1.
3

hitta nästa fem siffror som ger information som beskriver fordonet. Den fjärde siffran anger motortyp och den femte siffran betecknar produktlinje (t.ex., Corolla, Camry). Digit sex ger en modellbeteckning och siffran sju representerar serien eller klass (t.ex. LE, STD eller DX). Den åttonde siffran betecknar både kropp typ och fasthållningsanordningar. Till exempel innebär B en fyradörrars sedan med manuella säkerhetsbälten.
4

hitta nästa tre siffror. De är de produktionssiffror. På Toyota bilar, är den nionde siffran kallas kontrollsiffra, som används för VIN validering. Den 10: e siffran är en bokstav som representerar ett år bilmodell (t.ex. 1997 Toyota bilar använder bokstaven U som koden). Den 11: e siffran representerar fabriken där bilen tillverkades.
5

Hitta de återstående sex siffror, som representerar bilens serienummer. Serienumret ger en unik identifierare för varje fordon som tillverkas och tilldelas för produktion för Toyota fordon av samma typ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98934.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.