Hur man läser ett VIN-nummer på en Honda Civic

Din Honda Civic har ett unikt chassinumret - eller VIN - som serverar en mängd olika syften. Civic återförsäljare använda numret för att registrera fordon för garantin. Försäkringsbolagen behöver VIN för att försäkra din Civic eller annan bil. Polisen använder VIN för att spåra stulna bilar, även om det är vanligt för bil tjuvar att ta bort eller ändra VIN. Vissa myndigheter, såsom statliga departement av transport, övervaka ägandet av samhällskunskap och andra fordon genom att registrera VIN. Instruktioner
1

Lokalisera VIN på din Civic. Du har flera alternativ. Den mest uppenbara Platsen är på förarsidan instrumentbräda, nära den nedre delen av vindrutan. Kollar numret på den platsen kan vara lättare utanför bilen. Stå på förarsidan, och titta i vindrutan. Ett annat alternativ är att hitta VIN på certifiering etikett som är på dörrposten i Civic s chaufför-sidodörr. Du måste öppna dörren för att se detta VIN.
2

Läs de tre första tecknen i Civic s 17-siffriga VIN. Dessa tre siffror, som kallas World Tillverkare Identifier, avslöjar vilken typ av fordon och där den byggdes eller monteras. Var och en av Hondas fabriker i Japan, Kanada, Mexiko och USA har en separat kod
3

Undersök de kommande fem tecken -. Siffror fyra till åtta i Civic s 17-siffriga VIN. Känd som Vehicle Beskrivning avsnitt, dessa siffror deal med information om vilken typ av motor i Civic, liksom sin kropp stil.
4

precisera resterande siffror på Civic s VIN. Den nionde siffran övergripande är för Hondas internt bruk. Den 10: e siffran identifierar årsmodell. (Siffror används för Samhällskunskap från 2001 eller senare, medan bokstäverna i alfabetet användes för äldre modeller.) Anläggningen koden avslöjas i den 11: e siffran. Serienumret, som skiljer sig från en Civic till en annan, kan läsas i de sex sista siffrorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98927.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.