Ford Motor Transmission Typer

Ford är inte bara en av de mest produktiva tillverkarna av hela tiden, är företaget en legend när det gäller att bygga bilar och lastbilar som är allt för alla människor. Över dess mångskiftande historia, har Ford producerat allt från radiella flygmotorer och turbo-dieselmotorer lastbil, att verkligen massiv 600 kubiktum big block V-8s och små motorer gräsklippare. Överföringsteknik är nästan så olika och fyller varje nisch företaget har bedrivit. Flathead Fyra

En av Fords första motorerna var platthuvudet, järn blocket fyrcylindrig används i företagets sädes Model T. Detta kraftpaket fördrivna 177 cubic inches (2.9l) och producerade drygt 20 hästkrafter. Det var i stånd att trycka lätt modell T till 45 mph, vilket är förmodligen ungefär lika snabbt som du vill gå i en bil med trähjul. Addera SHO V6 motor

Ford inledde sitt givande samarbete med japanska tillverkaren Yamaha 1984, och helt i aluminium, dubbla överliggande kamaxlar (DOHC) SHO V6 var en av dess största framgångar. Denna lätta kraftverk var ursprungligen avsedd för racing bruk men avvecklas som standard motor för Fords hetaste kompakt bil, Taurus SHO. Den 3.2L versionen av denna motor producerade en silkeslen 200 hästkrafter vid 6.200 rpm, och dess förenlighet med den Ford AOD (Automatic Over-Drive) och T-5 transmissioner manuella gör det en populär swap kandidat för bakhjulsdrivna applikationer. Addera ditt Windsor V8

Windsor V8 är en legend som har varit i kontinuerlig produktion från 1962 till idag, längre än Chevrolet small-blocket. Carbureted versioner har erbjudits i förskjutningar mellan 221 cubic inches till 351, och hästkrafter köra från 145 hästkrafter till 310 för Boss 302. "Boss" Windsor motorer använde en Windsor V8 blocket och en uppsättning snedställda ventiler per cylinder från större Cleveland serie motorer för ultimat top-end hästkrafter.
Aktuella fyra cylindrar

flesta av Fords nuvarande fyrcylindriga motorer kommer från Duratec familjen av "globala" motorer. Dessa inkluderar den 130 hästkrafter 2.0L Partiell nollutsläpp motor, 160 hästkrafter 2.3L och 2.5L med 171 hästkrafter. Den 2.5L används vanligen i lätta lastbilar och är förspänd mot att göra vridmoment över hästkrafter.
Aktuella sex cylindrar

Aktuella sex cylindrar inkluderar Duratec V6-serien som sträcker sig i förskjutning från 3.0L till 3.5L. Cyclone-serien V6s inkluderar de 305 hästkrafter 3.7l används i Mustangs och twin-turbo EcoBoost motor som ger 365 hästkrafter vid 2010 Taurus SHO.
Tre hastigheter Automatics

Ford tre-växlad automatisk växellåda inkludera det ursprungliga C4 (används bakom små block V8: or och sex cylindrar), 1982 till 1986 C5 (en uppgraderad C4 med en lock-up momentomvandlare) och tunga C6.

Automatic Over-drive Transmission

fyra-växlad automatlåda Over-drivtransmission infördes 1980 och byggde på den äldre C4-härledda FMX transmission. Varianter av den ursprungliga AOD är fortfarande i produktion idag, har modifierats för främre V6 hjulsdrivna applikationer.
Aktuellt manuell växellåda

endast manuell växellåda för närvarande används av Ford är den Tremec TR-6060 sexväxlad hittades i Shelby GT-500. Spara för sin Mustang-specifika utväxlingar, är denna överföring identiska med de som användes i 2010 års Chevrolet Camaro SS och 2009 Dodge Challenger.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98922.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.