Manuell Vs. Automatisk växellåda Effektivitet

Vilken växellåda är den mest effektiva? Flera faktorer måste beaktas innan du väljer en manuell eller automatisk växellåda. Verkningsgrad kan påverka förarens input, bränsleekonomi, strömförbrukning, förskott teknik och hur fordonet används. Tågförarinmatning

Den automatiska växellådan hanterar funktioner utan mycket tågförarinmatning. Föraren kan koncentrera sig på styrning och bromsning i stället för att byta växel för att matcha vägförhållanden. Detta är användbart i stadstrafik.
Fuel Economy

manuell växellåda är i allmänhet den mest effektiva överföringen. Den använder en mekanisk koppling för att överföra motorns vridmoment till drivhjulen. Manuella växellådor kräver inte en momentomvandlare, vilket sparar vikt. Utväxlingar i handboken uppnås när en serie kugghjul låsa och låsa på växellådans utgående axel. Den automatiska växellådan överför kraften via en momentomvandlare. Det är en 3 - till 4-mil per gallon offer i denna process. Samma uppsättning av redskap ger växlarna som behövs för att flytta fordonet.
Strömförbrukning

Manuella växellådor kräver väldigt lite motoreffekt och inte kräver hydraulik för kopplingsansättning. Deras energiförbrukning kommer från dra av växelns är nedsänkt i överföringen smörjning. Automatisk växellåda energiförbrukning kommer från den trycksatta vätskan i momentomvandlaren. Den strömförande vätskan krävs för driften av koppling sytems att bestämma lämplig skift.
Framsteg inom Automatic Transmission Effektivitet

effektivitet automatlåda har förbättrats med införandet av lockup momentomvandlaren. När den är aktiverad, är energiförluster minskas. Datorer lägga till mer effektivitet eftersom de hämta informationen skiftlogik, som lagras i transmissionens ventilhus. Vissa automatiken kan lära en förarens körstil.
Turboladdade Applications

automatlåda kan vara mer effektiv än en manuell när det kombineras med en turboladdad dieselmotor. Med en manuell, är turbo boost förlorad mellan växlingarna och laddtrycket måste bygga upp igen. Den automatiska kan skifta snabbare än vad som är mänskligt möjligt. Detta minskar förlusten av turbo boost och fordonet kan accelerera snabbare än samma modell fordon med en manuell växellåda.
Tung drift

Tunga lastbilar, bussar, till husbilar och brandbilar som används uteslutande utrustade med manuella växellådor. Den moderna tunga automatlåda är utformad för bättre prestanda och kan ge mer än 1700 kg.. /Ft av vridmoment för dieselmotorer producerar från 200 till 300 hästkrafter.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98915.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.