Vad finns i VIN på en bil?

VIN, eller chassinumret, är unikt för varje bil. Den 17-siffriga VIN officiellt krävs enligt National Highway Safety Administration början på 1980-talet. Varje siffra representerar information om fordonet till vilket nummer tilldelas. Till exempel är den nionde siffran en "check" siffra, som används för att verifiera att VIN-numret är korrekt. Plats

Den första siffran i VIN numret visar var bilen gjordes. Vissa länder, som USA, betecknas med ett nummer (en eller fyra) medan andra representeras av ett brev, som Japan (J). Den 11: e siffran representerar monteringsfabriken.
Tillverkare

Tillverkaren representeras av den andra siffran i VIN-nummer. Vissa tillverkare är representerade med ett antal - Buick, till exempel, representeras av nummer fyra - medan andra representeras av en bokstav, till exempel BMW, som betecknas med bokstaven B.


Modell Information

tredje till åttonde siffrorna ger information om vilken typ av bil och de funktioner som är installerade, såsom typ av motor och kaross.

Tidsplan

10th numret visar år att bilen gjordes. Siffrorna ett till nio representerar åren 2001 och 2009.
Production Information

De återstående fem siffror, den 12: e genom 17th, visar produktionsorder för bilen . Dessa siffror skiljer bilar av samma märke och modell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98907.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.