Hur man läser Auto VIN koder

När en bil Företaget tillverkar ett fordon, tilldelar den bilen ett unikt nummer som används för att identifiera det och att särskilja den från liknande fordon. Detta nummer är nödvändigt att instate en politik Bilförsäkringar, att få eller överföra en titel, eller att lagligt sälja eller köpa ett fordon. Fordonets identifieringsnummer (VIN) är en 17-siffrig alfanumerisk kod som vanligtvis är tryckt på förarsidan av instrumentbrädan på fordonet och ses lättast genom fordonets vindruta. Instruktioner
1

Observera första tecknet i VIN, vilket är en siffra eller bokstav som anger vilket land fordonet ursprungligen byggdes i. De vanligaste tecknen är 1, 4 eller 5 för USA , J för Japan, K för Korea, S för England, W för Tyskland och Z för Italien.
2

Ta del av den andra och tredje tecken, som identifierar tillverkaren av fordonet. Till exempel anger 1G1 en USA-byggda Chevrolet personbil. 1G2 skulle indikera en USA-byggda Chevrolet lastbil.
3

Notera den fjärde till åttonde tecknet, som ger detaljerad information om fordonet, såsom motorstorlek och typ, kaross, säkerhetsfunktioner (t.ex. krockkuddar), bilmodell och märke.
4

Lokalisera nionde siffran, som används för att verifiera att VIN godkändes av fordonstillverkaren. Denna siffra skapas när fordonstillverkaren använder en matematisk ekvation som involverar multiplicera alla bokstäver och siffror i VIN (minus nionde siffran) och divideras med 11. Resten av denna ekvation används vanligen som den nionde siffran, även känd som "kontrollsiffra."
5

Notera den 10: e tecknet, vilket indikerar bilens årsmodell. Om auto byggdes mellan 2001 och 2009, kommer denna siffra motsvara den sista siffran i årsmodell --- det är, kommer ett 2005 fordon har en 10th karaktär 5. Bilar byggda mellan 1980 och 2000 kommer att tilldelas en bokstav (A till Y). För fordon efter 2010, kommer denna att återställas till ett A för de flesta företag.
6

Hitta 11th karaktär, som identifierar vilken fabrik producerade fordon. Ett fordon med en 11: e tecknet i "G" kommer att ha gjorts i Chicago Ford /Mercury Plant i Chicago, Illinois, till exempel.
7

Leta upp de senaste sex tecken, siffror mellan 12 och 17, som bildar fordonets unikt serienummer. Dessa nummer tilldelas som kommer fordonen av produktionslinjen vid fabriken. De tilldelas sekventiellt och kan innehålla bokstäver i vissa fall.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98900.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.