Hur att avkoda VIN på en Chevy Truck

Alla märken och modeller av fordon har ett chassinumret (VIN). Detta inkluderar alla Chevrolet lastbilar. Med VIN, är det möjligt att räkna ut vilket land Chevy truck gjordes, fabriken, typ av modell och år och även motorns storlek. Även om du kanske aldrig har någon användning för VIN-nummer, om du tar din bil till en återförsäljare för reparation, de kommer att titta på din VIN att bättre förstå exakt vad de behöver göra för att din bil att göra det köras ordentligt. Instruktioner
1

Skriv ner din Chevy truck VIN. Även om det kan variera från märke och modell, är antalet vanligen i nedre högra hörnet av vindrutan.
2

Titta under numret. Den första siffran är sannolikt en "1." Detta är landskoden och USA är 1. Det andra tecknet är en "G." G står för bil Maker General Motors. Det tredje tecknet är ett "C" för Chevrolet.
3

Flytta ner till fjärde tecknet. Nu när du vet märke och ursprungsland, de kommande fyra karaktärer berättar mer om den specifika lastbilen du har. Karaktär fyra beskriver bromssystemet (vilket kommer att variera) och det femte numret är linjen och chassi typ din lastbil har (C = vanlig cab 4x2, K = konventionell cab 4x4, P = framåt kontroll chassi, G = van och W = El Camino). Den sjätte tecknet är lastbilen serien (ton bogsering storlek), är det sjunde numret lastbilen kroppstyp, och den åttonde siffran är motortypen.
4

Titta på nionde numret. Detta är kontrollsiffran nummer och kommer att variera från modell till modell. Den tionde numret representerar årsmodell, och det elfte numret representerar monteringsfabrik (A = Lakewood, B = Baltimore, F = Flint, J = Janesville, V = Pontiac, S = St Louis, U = lordstown, F = Freemont , 1 = Oshawa, 3 = Detroit, 4 = Scarborough). De sista sex siffrorna är den sekventiella serienummer för Chevy truck

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98899.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.