PowerGlide Tranny Vs. 350 Turbo

I början av 20-talet, var biltillverkning i framkant av innovation. Efter andra världskriget, började bilföretag att vända sin uppmärksamhet till inhemska fordon och hur man gör dem mer effektiva och robust. Uppfinningen av automatlåda från Chevy, och moderbolaget GM, startade en ny era inom personbilsindustrin. Historia

Chevy Motor Company bildades 1911, men det var inte förrän 1918 som det blev en del av General Motors familj av bilar. Under hela 20-talet GM hade inte bara varit ett ledande företag inom biltillverkning, men NASA uppdrag för bolaget att utveckla styrsystem för Apollo 11 uppdraget, samt utveckla och tillverka det första fordonet att köra på månen.


Fakta

År 1948 utvecklade General Motors och introducerade Powerglide transmission. En 2-växlad automatlåda som huvudsakligen används i Chevrolet, var Powerglide ursprungligen byggd av gjutjärn och placeras i fordon med små block V8: or och inline sexcylindriga motorer. Även om det användes för gatbilar, använde dra och auto åkare överföringen också. 1962 började GM att tillverka Powerglide av aluminium för att minska vikten under huven.

TH Hydromatic 350, eller Turbo 350, byggdes som en uppgradering till Powerglide och infördes 1969 . Eftersom Turbo 350 har en liknande design system som Powerglide, de två är ungefär samma dimensionellt, och gör en enkel ersättare. Byggd med mer prestanda i åtanke, gör det 3-växlad 350 för mer fart utanför linjen på grund av minskning av RPM droppe mellan växlarna.
Funktion

Den Powerglide var den första automatiska växellådan att användas i billiga personbilar i USA. Väger mindre än de manuella växellådor innan det, förutsatt att Powerglide en direkt känsla med minimal slirning på momentomvandlaren.

En uppgradering i prestanda cirka 20 år senare, har Turbo 350 en mycket kortare utväxling system som gör att motorn att behålla sin vridmoment genom acceleration. Turbo 350 inleddes en ny generation av V-8 eftersom det gjordes för att skifta inom stora kopplingspaketen att ge mer makt. Addera identifiering

Identifiera en Powerglide transmission är lätt eftersom det fanns ingen olja panorerar på de tidiga modellerna, och ordet "Powerglide" är stämplat på toppen av huvudtransmissionslinjen kroppen.

Turbo 350 har ett oljetråg, och det är fyrkantig med ett hack avskuren.
Betydelse

automatlåda banat väg för en ny era inom fordonstillverkning. Den Powerglide, inte bara för enkel användning, men för användning i den gemensamma personbil, öppnade dörrarna för motorfordon företag som Chevy och moderbolaget GM att producera mer effektiva motorer och bildelar. Den automatiska växellådan var lättare att massproducera i början av 20-talet, så bilarna blev billigare och mer tillförlitlig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98886.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.