Chevy Fakta

Chevrolet, vanligen kallad "Chevy", är en av de mest kända amerikanska bilmärken. Även Chevrolet grundades ursprungligen som ett lyxigt varumärke, har företaget utvecklat ett rykte för att bygga någorlunda billiga vanliga fordon. Chevrolet bygger bilar, lastbilar, stadsjeepar och hybridfordon. Tidig historia

Chevrolet Motor Co grundades 1911 av Louis Chevrolet, en racerförare, och William Durant, en fd General Motors verkställande. År 1912 introducerade företaget sin första fordon kallas "Classic Six." Addera General Motors

Efter Chevrolet Motor Co blev lyckad, lämnade Louis Chevrolet bolaget och sålde sitt intresse till William Durant. Durant bildade snart ett samarbete med General Motors och Chevrolet blev ett dotterbolag till GM 1918.
Noterbara Models

Sedan Chevrolet bildades 1911, företaget har infört ett antal viktiga fordon. Några av de mest anmärkningsvärda är corvette, Camaro och Silverado lastbil serien.
Konkurs

2009 lämnade General Motors konkurs på grund av dålig försäljning, en besvärlig ekonomi och misskötsel. Chevrolet dykt upp som en av de viktigaste varumärkena för att ta företaget in i framtiden.
Stor förlust

Louis Chevrolet förlorade sin förmögenhet i börskraschen 1929. Utfattig och desperat, började han att arbeta som en linje mekaniker i en bilfabrik. Fabriken ägdes av GM och det producerade Chevrolet fordon.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98878.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.