Förklaring av en VIN-nummer

De flesta bilägare är medvetna om att deras fordon har en unik Vehicle Identification Number, eller VIN. Sedan 1980 har varje fordon fått ett 17-siffrig alfanumerisk kod som är unik för varje fordon som gjorts sedan genomförandet av kravet. De tre första tecknen

Det första tecknet i VIN på din bil är koden specifik för det land där fordonet tillverkas. Det andra tecknet är koden för särskild tillverkare, såsom Jaguar, Dodge eller Buick. Det tredje tecknet identifierar typ av fordon eller division för tillverkning. Dessa tre första siffrorna utgör WMI, eller World Tillverkarens Identifiering, sekvens.
Fjärde till åttonde tecknet

fjärde till åttonde tecknet i VIN-sekvensen är specifika för bilens funktioner, t.ex. motortyp /storlek, kropp stil och modell. Denna del av VIN sekvensen kallas Vehicle Beskrivning avsnitt, eller VDS.
Kontrollsiffra

nionde tecknet i VIN-sekvensen är en noggrannhet kontrollsiffra verifiera de första åtta siffrorna i VIN. Department of Transportation eller DOT, utvecklat en matematisk beräkning som används för att korrekt urskilja vad kontrollsiffra bör vara.
Sista åtta tecken

De sista åtta tecken av VIN utgör sektionen Vehicle Identification, eller VIS. Den tionde tecknet hänvisar till fordonets årsmodell, och det elfte tecknet hänvisar till monteringsfabriken där fordonet tillverkades. De sista sex tecken, siffror tolv igenom sjutton, indikerar den faktiska sekvensen där fordonet kom ut av det löpande bandet. De fyra sista tecknen kommer alltid att vara numeriska.
Överväganden

De sista sex tecknen i VIN-sekvensen är de tecken som verkligen gör VIN unika. Dessa sex tecken är det faktiska serienummer av fordonet. Dessa slutar tecken är avgörande för bilentusiaster och samlare i att bestämma vid vilken punkt i tillverkningsprocessen just deras bil gjordes.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98877.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.