Vilka typer av bilmotorer Finns det

Primär drev för att flytta en bil finns i tre huvudtyper:? Kolv, el och roterande. Bilmotorer gång var kraftigt varierat (och experimentell), men moderna biltillverkare har standardiserat på bensindrivna, återgående kolvar. Dessa motorer har utvecklats, men ändå använda samma grundkonstruktion som de gjorde i början av 20-talet. Bensin

Över 95 procent av världens bilar drivs med en kolvmotor, med bara 15 procent av dem som drivs med diesel, helt elmotor fordon står för mindre än 2 procent av världens transporter, andra typer ännu mindre. Andra bränslen kan användas i en kolvmotor, som propan eller flytande naturgas, men dessa är oftast i flottan eller industriella applikationer. Gas kolvmotorer dominerar fordonsindustrin världen, trots att en kolvmotor kan köras på alla bränslen med samma egenskaper.
Konfiguration

Kolvmaskiner allmänhet är inbyggda i endast ett fåtal konfigurationer för allmänt bruk: fyra-cylindrig, "V" orienterat eller in-line sexcylindrig och "V" orienterade åttacylindriga stilar. Andra typer existerar, såsom V-10s, V-12s, horisontella fyror och sexor, och in-line-tre eller fem-cylindriga modeller, som alla är relativt ovanliga. Dieslar är populär i lastbilar och high-moment, men finns tillgängliga för bilar i begränsad tillgänglighet som in-line-fyra och fem-cylindriga modeller.
Rotary

roterande motor, baserad på två eller tre plana, bensindrivna diskar, har begränsats av patent till Mazda (som bara använder det i en modell). Denna design skapades av Felix Wankel på 1950-talet, då används i begränsad produktion fram till 1970-talet. Den roterande motorn gång utropat som ersättning för kolvens utformning, men kostnaden för en tillförlitlig roterande design höll den från att bli populär. Istället för att använda en ventil förbränningskammaren för att trycka ner en cylinder, de roterande användningar avlånga förbränning fickor hålla en excentrisk triangulära vev spinning. Lagren, kugghjul och bostäder av denna typ av motor är dyra, och de krafter som appliceras på de omgivande delarna var extrema. Byggkostnaden, tillsammans med de olyckliga utsläpp kontrollförordningarna i USA under 1970, orsakade höga förorenande roterande motor för att falla i onåd. Addera Electric

Elmotorer är populärt så snabbt, icke-förorenande, men begränsade motorer. Den enda verkliga begränsningen på elmotorn är lagring av elektricitet, vilket är billigast som blybatterier. Andra typer av batterier, till exempel Lithium Ion, ge elbilar ett ökat utbud, men är dyra. Patent och lagar har också hållit elmotorer från att bli en ersättare till kolv design. Vissa uppfinnare har byggt sol elbilar, men dessa vanligtvis tar för lång tid att ladda.
Suppleanter

Många praktiker har försökt att använda alternativa metoder för att driva en bil. Många visar sig vara publicitet stunts eller bluffar, men populära mönster inkluderar tryckluft kolvar, viktade svänghjul och turbiner jet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98876.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.