Fakta om Nitro Bilar

Nitro bilar är en av de snabbaste typer av fordon, vilket gör dem perfekta för fordonsindustrin racing. Bilarna rör sig snabbare än NASCAR fordon och producera mer hästkrafter än nästan alla typer av lager motor, och det är bara början. Motor

Halvvägs genom en tävling, kan nitro bilen endast stängas av om bränslet källan tas bort från motorn. Motorn blir så varm att den smälter elektroderna från tändstiften, lämnar lite bakom.
Acceleration

När en nitro bil först börjar, den kraft acceleration är över 8GS. Den genomsnittliga accelerationen av en nitro bil är runt 4Gs när jämnas ut under loppet av hela körningen.
Fuel

Nitro bilar använder ett bränsle som är 1,7 gånger luft till en gång bränsle. Toppen av nitro som når motorn kan nå temperaturer på upp till 7050 grader Fahrenheit.
Flames

vita flammor som utsläpp från baksidan av nitro bilar orsakas av motorn bränna genom väte, som frigörs av avgaserna. Rena nitro flammor är faktiskt en blekgul färg. Under ett lopp
Bränsleförbrukning

, driver en nitro bil genom 1.5 liter nitro varje sekund. Det är samma mängd bränsle förbrukningen en 747 flygplan använder under en flygning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98875.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.