Kia Sportage FAQ

Den Kia Sportage är en liten SUV som säljs av Kia Motors of America, en koreansk biltillverkare. Den Sportage introducerades ursprungligen 1995, och såldes fram till 2003. Kia återupplivade märkskylten och började sälja Sportage igen 2005, efter ett partnerskap bildades med Hyundai Motor Corporation. Den första generationen Sportage fanns i både fyrdörrars och tvådörrars konfigurationer, med ett konvertibelt alternativ. Den andra generationen är endast säljs som en fyrdörrars SUV. Var är Kia Sportage tillverkas?

Ursprungliga Kia Sportage tillverkades i Hwasung, Korea. Den Kia Sportage introducerades 2005 är tillverkad i Gwangju, Sydkorea, i en anläggning som delas med Hyundai Motor Corporation. Var kan jag hitta reservdelar till en äldre Kia Sportage
?
< p> Del tillgänglighet för äldre Kia Sportage är ganska bra. Kia fortsätter tillverkarens ursprungliga fabriken delar och säljer dem genom auktoriserade Kia återförsäljare. Eftermarknaden delar finns också tillgängliga från de flesta större eftermarknaden leverantörer.
Hur lång är fabriksgarantin på en Kia Sportage?
P Alla Kia fordon kommer med en 5 -år, 60.000 mil stötfångare till stötfångare garanti och en 10-årig, 100.000 mil drivsystem garanti av 2009. Drivlinan garanti kan inte överlåtas förbi den ursprungliga ägaren av fordonet.
Är en Kia Sportage lämplig för off-road bruk?

Sportage är en front- hjulsdrivna fordon med en tillgänglig fyrhjulsdrift konfiguration, det rekommenderas endast för lättare terrängkörning. Den första generationen (1995-2003) Kia Sportage var en bakhjulsdriven bil, kan hantera svårare off-road situationer. Addera Vilka säkerhetsfunktioner på en Kia Sportage?

andra generationens Kia Sportage levereras med ett antal standard säkerhetsfunktioner, bland annat låsningsfria bromsar, sido-och gardin krockkuddar och antisladdsystem. Enligt US News, var Kia Sportage rankad som den näst billigaste bil att försäkra 2009. Den första generationen Kia Sportage inte fick höga säkerhetskrav märken

och hade två stora säkerheten minns.


Är Kia Sportage samma som Hyundai Tucson?

Ja, annat än smärre kosmetiska skillnader. Hyundai Tucson tillverkas på samma löpande band, och delar de flesta större komponenter med Kia Sportage. Var den ursprungliga Kia Sportage byggd av Mazda
?

Nej, men Mazda gjorde förse motorn för Kia. År 1995 var Kia en ung koreanska biltillverkaren försöker komma in på den amerikanska marknaden. Snarare än att utveckla en egen motor för att möta amerikanska utsläppskraven, kontrakterade företaget med Mazda att leverera motorerna. Mazda har också levererat motorer till tidiga modeller av Kia Sephia, en kompakt bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98872.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.