Hur att avkoda VIN-nummer för Chrysler Cars

Den 17-siffriga VIN, eller Vehicle Identification Number, infördes som ett sätt att spåra och registrera fordon 1982. Chrysler Corporation följer den 17-siffriga VIN, liksom alla andra biltillverkare. Lär dig att avkoda VIN på din Chrysler fordon och avgöra vad siffrorna betyder. Instruktioner
1

titt på den första siffran i VIN. Detta indikerar ursprungsland. Chrysler fordon tillverkas i USA (1, 4 eller 5), Kanada (2) och Mexiko (3). Den första siffran anger var din Chrysler tillverkades.
2

Lokalisera den andra siffran i VIN. Chrysler fordon kommer att ha ett "C" för den andra siffran. Detta visar namnet på tillverkaren, i det här fallet, Chrysler.
3

Hitta den tredje siffran i VIN. Detta visar en modell av bilen. En Chrysler Sebring, till exempel, har en modell kod "3." Den tredje siffran i VIN blir 3.
4

Hitta siffrorna 4 till 9. Dessa siffror representerar unika modell funktioner, såsom motoralternativ och trimpaket specifika för fordonet. Säkerhetsfunktioner och fordonets färg är också kodas inom dessa siffror.
5

Lokalisera den 10: e siffran. Denna siffra berättar vad årsmodell bilen är. Från och med år 2001, använde fordon siffror i sekvens för VIN-koder. Siffran 1 avser 2001. Siffran 2 avser 2002. Före 2001, var alfabetet används. 2000 års modeller har en "Y." 1999 modeller har en "X." Starta för 2010 års modell, tillverkare börjar i början av alfabetet.
6

Hitta den 11 siffran i VIN. Detta visar fabriken koden där fordonet monterade. Som av Augusti 2009, har Chrysler nio fabriker världen att montera fordonen. Den Bramalea (H) och Toluka (T) fabriker bygga många populära Chrysler fordon.
7

Titta på de sex sista siffrorna. Dessa siffror anger bygga sekvensen för just denna bil. "000001" skulle indikera att fordonet var den första som monteras med särskilda alternativ. Sekvensen registrerar endast fordon som bygger på liknande funktioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98871.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.