Classic Vs. Mini Cooper

Mini är en global ikon för effektivitet, unika och roliga. Det har haft år av popularitet sedan starten 1959 blivit en kulturell ikon på 1960-talet. Mini var utvecklad för road rally racing på 1960-talet, den resulterande modellen är känd som Mini Cooper. Historia

När Suezkanalen Crisis av 1956 orsakade bensin ransonering i Storbritannien, blev mindre bilar är mycket populära. Som svar på detta, utvecklade Sir Alex Issigonis, en designer på British Motor Corporation (BMC), en mycket liten, sparsam bil. Början liv i 1959 som Austin Seven och Morris Mini-Minor, blev båda modellerna känd på senare år som den klassiska Mini.
Funktioner

unika design ingår vrida motorn i sidled under huven. Känd som "öst-väst" placering, får det en kortare front. Dessutom var den kraftöverföring som sitter under motorn, vilket sparade utrymmet i kabinen på bilen. Också bidra till kupéutrymmet var framhjulsdrift, vilket eliminerade "puckel" i mitten av bilen som behövs för bakhjulsdrift tåg apparater. Med allt detta utrymme sparas, kan fyra vuxna åka bekvämt i bilen.

Bilarna var lätt att hantera och rolig att köra på grund av en fyrhjulig oberoende fjädringssystem som används gummi koner istället för stålfjädrar. Också var hjulen på bilen mycket nära hörnen, ger bilen stabilitet.
Cooper utgåva

Speciella rally utgåvor av bilen trädde i Monte Carlo road rally tävlingen 1960, men de var långt ifrån vinnare. John Cooper, en race-bil designer legenden, var en vän till Issigonis. Hans lag hade precis vunnit World Driving Championship och Cooper föreslog att han kunde ge Mini motorn mer effekt. Cooper övertygade BMC: s ledning för att tillåta honom att göra det. Resultatet var Austin Mini Cooper och Morris Mini Cooper, båda introducerades 1961. Dessa modeller gick på att vinna Monte Carlo rally 1964, 1965 och 1967.
Förbättringar

ursprungliga Mini Cooper modellen hade två gånger hästkrafter (68 hästkrafter) av den klassiska Mini, med en större motor, dubbla förgasare och en närmare-ratio växellåda. Mini Cooper S, introducerades 1963, hade en ännu mer kraftfull motor och skivbromsar. Förutom att använda dem för racing, erbjöd BMC dem till allmänheten samt med stor framgång. Addera BMW

BMC småningom blev British Leyland och därefter Rover Group. År 1994 förvärvade tyska biltillverkaren BMW Rover Group. År 1996 BMW meddelade en redesign av Mini för det nya millenniet. Den sista av BMC Minis rullade av monteringsbandet i början av 2000, med den nya BMW redesign in den brittiska marknaden senare samma år.

De nya modellerna var mycket större än den tidigare generationen men en stor framgång såväl . Det infördes i den amerikanska bilmarknaden under 2002. BMW verkar följa andan i Mini att erbjuda många tillbehör och derivat modeller. Vid 2009 fanns det en Mini Cooper, en Mini Cooper S, en elektrisk Mini E, en cabriolet, en utökad längd Clubman och en tvåsitsig Mini Coupe.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98868.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.