Chevy Caprice Information

Chevrolet Caprice har gått ner i Annals of bilens historia som en av de främsta i full storlek, Bakhjulsdrivna amerikanska V8: or för att överleva i den "moderna" eran. Den Caprice gjordes för över 30 år i USA, och fortsätter att vara mycket populär bland en hängiven gemenskap av entusiaster. Historia

Caprice trädde GM kataloger 1965 som ett frivilligt utrustningspaket för Chevrolet Impala. Dessa Impalas noterades för deras trim och omfattande energialternativ - liksom ett imponerande V8. Vid 1973 Caprice blev sin egen bil, överleva den avvecklade Impala och lägga till "Classic" till sitt namn.

Caprice Classic såg mycket förändras under 1970-talet på grund av gaspriserna. GM minskat storleken på bilen och tonat ned V8: orna. På 1980-talet, den allestädes närvarande "rutan" Caprice Classic kom, som varar från 1980 till 1991. Denna tid såg också Caprice bli den ledande fordonsparkprogrammet i USA för polisen, taxi och regeringen.

1991, som svar på Fords erbjudanden såsom Taurus och Crown Victoria, introducerade GM "bubblan" Caprice Classic , en rundad design som sedan ändrades 1993 och 1995. Det sista året Caprices gjordes var 1996, när GM beslutat att omvandla bilens montering i Arlington, Texas, till SUV produktion

Caprice namn avlägsnades sedan från USA roster -. Även bilar som bär detta namn har fortsatt tillverkas för marknaderna i Mellanöstern, Sydafrika och Australien.
Betydelse

Caprice blev en riktig klassiker på grund av dess unika på marknaden omkring den mitten av 1990-talet. Det hade bakhjulsdrift, var stor och kom med throaty V8s. Dessutom var den Caprice bland de sista kropp-on-frame bilar, innebär vilken kroppen och ram byggs separat för flexibilitet och hållbarhet. Då de flesta andra bilar redan bytt till unibody konstruktion.

Dessutom fick Caprice prevalensen tack vare stöd från flottan köpare. För individer, var Caprice Classic noteras för att erbjuda full storlek komfort och utrymme med stora lyxiga alternativ till ett lägre pris än Cadillacs och Lincolns.

I korthet står Caprice Classic som en ikon av "old-school "amerikanska bilar i en tid som domineras av eleganta japanska och europeiska modeller.
Typer

Vid 1996 hade Caprice tre huvudsakliga sorter. Den 4,3-liters, var 200-hästkrafter V8 Caprice Classic instegsmodellen och en kompromiss för kostnadsmedvetna konsumenter, medan 5,7-liters V8 presenterade detuned LT1 Corvette motor, producerar 260-300 hästkrafter. Det fanns också 9C1 Caprice, vilket var polisen paketet och därför utrustade med extrafunktioner såsom fyra skivbromsar (civila bilar hade skivor på framsidan), styvare fjädring och stramare hantering.

GM också fört tillbaka Caprice Classic vagn mellan 1994 och 1996.

export och utländska versioner av Caprice Classic som presenterade uppgraderade prestanda alternativ såsom snabbare däck, bredare dubbelt avgassystem och bättre timing och redskap var kända som Caprice SS ("SuperSport").

Överväganden

Caprice Classic var en del av en GM-plattform som kallas "B-kropp". Under 1990-talet ingick i denna grupp även Buick Roadmaster, Roadmaster Estate Wagon och Cadillac Fleetwood. Dessa bilar gjordes alla med samma ram, och delade många komponenter Det är viktigt att notera att medan Caprice representerar nostalgiska värde för amerikanska bil fans, många utländska förare tänker på det som en vanlig bil

-. Enligt namnet Holden Caprice och Holden Commodore, fortsätter Caprice att sälja bra i Mellanöstern, Sydafrika och Australien.
Effekter

Caprice Classic vunnit flera priser- -såsom Motortrend Årets bil 1977 och 1991. Som ett resultat av detta, återupplivas Chevrolet Impala för 1994-1996. Denna bil var känd som Impala SS, och var i huvudsak en polis Caprice (9C1) med uppgraderade utseende, trim och lyxiga alternativ - inklusive 17-in. fälgar, golv shifter, monokroma jobb måla, sportiga däck och all-läderinteriörer.

När Caprice upphörde produktionen, förblev dess longtime rival och flottan partner, Ford Crown Victoria, den enda amerikanska bakhjulsdrift, fullt -size V8 i produktionen. Genom axing Caprice Classic, GM effektivt räckte Ford monopol på denna nisch. Addera Legacy

Efter att ha upplevt kort konkurs sommaren 2009 beslutade GM att ta tillbaka Caprice Classic marque som kompensation för den avvecklade Pontiac division. Denna iteration av Caprice var tidigare känt som Pontiac G8, vilket i sin tur var en re-badged Holden Caprice. Denna bil var den första att bära Caprice Classic moniker i Nordamerika sedan 1996, med de flesta av fördelarna med de gamla Caprices -. V8, bakhjulsdrift och gott om plats för passagerare och bagage


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98861.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.