Historien om Mini Cooper

Mini Cooper är en kompakt bil som var tänkt att spara bensin under en bensin kris i England. Bilen har överlevt genom många decennier och uppdateringar modell trots hot om avbrytande varumärket. Det är både ekonomiskt och prisvärd, men ändå rolig att köra och lätt att manövrera. Original

Den första Mini Cooper debuterade 1959 och har utvecklats av Sir Alec Issigonis. Issigonis konstruerade bilen för att ha en trevlig kompakt bil som fortfarande var bekväm för fyra vuxna att sitta i. Han ville också se till att bilen var säker och prisvärd. Bilen tillverkades av British Motor Corporation fram till 1994 och snabbt vunnit popularitet i Europa och USA. Var en prisbelönt racerbil
Uppgraderingar

John Cooper konstruktör som läggs till Mini Cooper driftsäkerhet och makt. År 1961 Mini Cooper kom ut med en mer kraftfull motor och började användas i rallyn. Mini Cooper vann tre titlar i Monte Carlo-rallyt mellan 1964 och 1967. John Cooper uppgraderas ytterligare bilen och producerade Mini Cooper S som hanteras ännu bättre än originalet.
På film

Mini Cooper hittade berömmelse i 1969 film med titeln "The Italian Job." Denna heist film starring Michael Caine krävs användning av små, snabba och smidiga bilar att skynda runt på gatorna i Turin med stulna guld i ryggen. År 2003 var filmens remake släpptes starring Mark Wahlberg och Charlize Theron. Filmen utnyttjade BMW: s nyligen uppdaterade versionen av Mini Cooper och regenereras spänningen i namnet.
Förnyelse

Efter säkerhetskraven uppdaterades i USA år 1968, Mini Cooper s produktionsteam tvungen att dra bilen från amerikanska marknaderna eftersom bilen inte har alla krav. Från då till 1990-talet, gjorde Mini Cooper säljer inte bra, och bilen såldes med flera namn som inte inkluderade Cooper. Årsdag upplagor var populära på 1980-talet, men de tidiga 90-talet medförde en ny titt på den ursprungliga modellen. En sportpaket kom ut år 2000, den ursprungliga bilens sista år.
Idag

Bavarian Motor Works köpte Mini Cooper produktionsbolag under 1994 och inställd på att arbeta släppa nya alternativ för bilen. Den moderna MINI Cooper, som infördes 2001, och erbjuder nu tre motoralternativ, varav en är en kompressormatad version. Det finns också olika stilar av hjul, färger och en sufflett alternativ. Den moderna versionen håller fortfarande andan i den ursprungliga bilen med mycket förbättrade körförmåga och komfort för längre resor. Det är betydligt större än den ursprungliga versionen, men fortfarande relativt liten för amerikanska vägar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98852.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.