Hur man avkoda en Ford VIN-nummer

VIN, eller chassinummer, har systemet använts i hela världen sedan 1981. Många bilar hade serienummer före 1981, men bristen på industrin reglering ledde till en översyn av systemet. Den 17-siffriga VIN-systemet gör att varje fordon ska märkas med ett unikt identifikationsnummer, vilket fordonets registreringsnummer och historia som ska spåras. Lär dig att avkoda VIN på din Ford fordon. Instruktioner
1

Lokalisera VIN på din Ford fordon. VIN är stämplat på många ställen på fordonet, den mest tillgängliga är på övre förarsidan av instrumentbrädan och på insidan dörrpanelen.
2

Notera den första siffran i VIN. Detta är ursprungslandet, eller om fordonet har tillverkats. Ford-bilar som säljs i USA är byggda i USA eller Mexiko. Siffran för Mexiko är 3 och siffran för USA kan vara 1, 4 eller 5.
3

Hitta den andra siffran i VIN. Detta representerar tillverkaren - i det här fallet, Ford. Den andra siffran bör vara en "F", som är Fords specifik kod. Vissa Ford-bilar, såsom Mustang, skall märkas med "Z" De är byggda av Auto Alliance, ett joint venture mellan Ford och Mazda.
4

Leta siffrorna 4 till 9. Dessa är fordonsspecifika siffror som används för att identifiera de specifika Ford fordonet och dess alternativ. Den fjärde siffran är en säkerhetskod, beroende på vilken säkerhetsutrustning fordonet har. Den femte siffran är ett fordon kod. Exempelvis siffran "T" används till Ford Mustang. Siffrorna 6 till 9 identifiera alternativ och utföranden på fordonet.
5

Lokalisera den 10: e siffran i VIN. Detta är den siffra som identifierar modellen fordonet år. Från och med 2001 års modell, började året siffra med siffran "1". Siffrorna utfärdades i en stigande ordning tills det 2010 års modell, då i början av alfabetet användes. Modeller från 2010 representeras av bokstaven "A" Före 2001 var den 10: e siffran representerad av alfabetet i fallande ordning. Modeller från 2000 togs upp som "Y" och 1999 modeller beskrevs som "X."
6

Hitta den 11: e siffran, som listar fabriken där bilen var samlad. Ford har många fabriker, men flera populära bilar är byggda i Chicago fabriken och representeras av ett "G." Fordon som tillverkas i Flint Rock, Michigan, representeras av "5."
7

Hitta de sex sista siffrorna, som representerar församlingen sekvensen. En Ford fordon med siffrorna "000001" skulle vara den första i sitt slag för att komma av monteringsbandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98838.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.