Hur man identifierar en Big Block Chevy

Big Block Chevy motorer har producerats sedan 1963. Motorerna började med 409ci motor följt av 396ci, och sedan de 427ci motorer. Den 454ci infördes 1970. Ett big block Chevy motor är inte lik någon annan motor i utseende. Dess enorma breda släta ventilkåpor samt distributör direkt i den bakre delen av motorn är en död giveaway. Den har en vertikal oljefilter på förarsidan baktill på motorn och starter på passagerarsidan. Instruktioner
1

Läs serienumren på passagerarsidan framför topplocket på den plana delen av huvudet. Det kommer att finnas sju siffror och bokstäver närmast huvudet. Exempelvis F0114MB. F identifierar motorns växt eller division, är 01 den månad görs är 14 dagen och MB är motorn beteckningen av storleken. På den platta kommer det att finnas en BBC för big block Chevy. I vissa fall kan denna beteckning kommer att vara på framsidan av blocket.
2

Titta efter den första bokstaven i identifiering och använda denna kod beskrivning för växten att motorn tillverkades. F för Flint motor växten, K för McKinnon anläggningen, M för GM i Mexiko, T för Tonawanda motorfabrik, S för Signow tjänsten anläggningen, V för Flint motorfabrik.
3

Läs de åtta siffrorna nära den första uppsättningen av siffror och inte slutar med ett suffix. Exempelvis 18V19987. Det första numret, 1 betecknar en Chevy, den 8 är för året, i detta fall 68, är V för fordonet monteringsfabrik där alla delarna kom tillsammans, och de sista 6 siffrorna är de sista 6 av serienummer fordonet. Detta är hur man reda på om motorn är den ursprungliga motorn som följde med fordonet. Någonstans på plan bör det finnas 1 till 3 bokstäverna själva. A 'C' för en bilmotor, ett "T" för lastbil, eller ett "CE", som står för låda motor. Detta är en utbytesmotor från återförsäljaren.
4

Titta på oljefiltret monteringsytan och se om det finns två pluggar på toppen av berget på blocket. Om det finns, dessa är för en oljekylare och det finns en god möjlighet att motorn är en 4-bult huvudblocket. Detta är inte ett faktum i varje fall, men en bra indikator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98817.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.