Vad är en DSM bil?

Diamond Star Motors (DSM) var ett joint venture mellan Mitsubishi Motors och Chrysler Corporation. De sålde bilar som var exakt samma märke, men släpptes under flera olika namn. Till exempel var Eagle Talon, Mitsubishi Eclipse och Plymouth Laser alla exakt samma bil - de bara hade olika namn. Historia

År 1970 förvärvade Chrysler Corporation a 15 procent i Mitsubishi Motors. De släppte flera Plymouth, Dodge och Chrysler "import." Detta gjordes för att möjliggöra Chrysler att fördela mindre, mer bränslesnåla bilar, som sin huvudsakliga tillverkning plats i USA var för stora, bensinslukande lyxbilar. De importerade över 100.000 bilar årligen fram till 1982, då en importkvot placerades för att begränsa antalet fordon ett japanskt företag kunde importera till försäljning i USA. För att kompensera för detta, beslöt de båda företagen att prova ett joint venture 1982. De ingår officiellt 1985 som Diamond Star Motors, uppkallad efter de två bolagens symboler (Chryslers stjärna och Mitsubishis tre diamanter), och 1986 öppnade en fabrik i Normal, Illinois.
Produkter

Under det första årtiondet av operationen, var bara tre modeller som produceras vid Illinois växt: Plymouth Laser, Mitsubishi Eclipse och Eagle Talon. Under nästa decennium av operation, var sådana modeller som Dodge Avenger (även marknadsförs som Chrysler Sebring), Mitsubishi Galant och Eagle Summit (även släppt som Mitsubishi Mirage) produceras också. Årlig produktion i genomsnitt cirka 150.000 fordon. 1993
Utfall

, köpte Mitsubishi Motors Chrysler intresse i Diamond Star Motors och företaget upplöstes officiellt. DSM ändrades namnet till Mitsubishi Motors Manufacturing Amerika. Den Illinois anläggningen förblir öppen och producerar Mitsubishi Galant, Eclipse och Endeavor. Det exporterar bilar till 26 länder varje år och sysselsätter cirka 1.900 anställda och 1.000 robotar.
Pros

DSM fordon anses av vissa vara de bästa fordon som någonsin tillverkats. Det finns massor av DSM entusiast klubbar över hela USA och Kanada. Den håller regelbundet bil visar, och har chattsidor och webbplatser för att främja sina intressen. DSM fordon marknadsförs som både bränslesnåla och lika sportig, högpresterande fordon.
Överväganden

DSM fordon rapporteras vara hög-underhåll, dyra bilar till egna. De rapporteras av många ägare - på bloggar som DSM Extreme - att ha ihållande överföring problem. Många ägare har ändrat dem till raka V8s att rätta till denna situation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98811.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.