Historien om Audi Coupe

Audi AG har tillverkat kupéer för de flesta av dess 100-åriga existens, men amerikanska auto köpare inte få en riktig smak för Audi Coupé fram till mitten av 1960-talet när det började erbjuda Audi 80 kompakt verkställande modell. De kupéer såldes som Audi Fox början 1973 och senare Audi 4000 på 1980-talet. Idag Quattro, dvs fyrhjulsdrift, och GT modellerna är favoriter bland de mer sportiga lutande förare. Audi 80

erhållen som Audi Fox 1973-1979, var den Audi 80 ämnad för att konkurrera Ford Taurus och Opel Ascona. Den drevs av en mängd olika motorer, inklusive en bränsleinsprutning modell, standard förgasare-drivna versionen, en vanlig diesel modell, en turbo diesel och TDI, eller turboladdad direktinsprutning. Dessa motorer kom som antingen 1.3-eller 1.5-liters rak 4 cylindrar (se referenser). Addera Audi 80 GT

sportig GT-modellen debuterade 1973 och presenterade 100-hästkrafter 1,6-liters rak 4-cylindrig motor. Den var utrustad med MacPherson fjäderben i framvagnen för bättre hantering. En bränsleinsprutning modell, den 80 GTE, debuterade tillsammans med en kropp ansiktslyftning i mitten av 1976 (se referenser).
Coupé GT

Den Coupé GT debuterade 1980 och producerades med 1987. Det marknadsförs som en prisvärd version av den exklusiva Quattro. Dess makt alternativ inkluderade 1,9-liters rak 4-cylindrig eller 2 -, 2,2-eller 2,3-liters bränsleinsprutning 5-cylindriga motorer. Efter 1984 var Coupé GT utrustad med tillvalet quattro fyrhjulsdrift paketet. Försäljningen var stark för modellen med 174.687 byggda för dess hela körning (se referenser).
Coupé Quattro

Coupé Quattro, den typ 85, tog dess mekaniska signaler från den nya Coupé GT fyrhjulsdrift Quattro och infördes bara några månader efter GT. Det innehöll en 2226cc motor som genererar 136 hästkrafter. Designad av Giorgetto Giugiaro, var Quattro grillen och strålkastarna restyled från 1983 Audi och en ny instrumentpanel och inredning utformades. Den Coupé Quattro och Coupé GT framträdanden var nästan identiska med undantag för badging och mindre variationer i kabinen (se referenser).
Coupé omdefinieras

TT sportbil, som kom som en 2 +2 coupé och en tvåsitsig roadster, introducerades 1998. I många avseenden revolutionerat sportbil industrin, föra sportbil ur Mazda Miata fasen av retro-stil för att antyda vad det 21-talet skulle föra till coupé designen (se referenser).

Rocky Start

Audi TT fick en stenig start efter sensationella nyhetsbevakningen av höghastighetståg dödlig vrak involverar TT på autobahn. Förare som reser mer än 110 mph och göra snabba filbyten orsakade bilen att vända. Audi utfärdade ett återkallande och en bakre spoiler och biltillverkaren Electronic Stability installerades för att lösa problemet (se referenser). Addera TT Förbättringar

2006 TT hade sin front tillverkas av aluminium medan den bakre byggdes av stål för att ge bättre balans. Den ursprungliga 1,8-liters rak 4-cylindrig turboladdad motor nu kompletterats med en 2-liters turbo 4-cylindrig version, den 2,5-liters rak 5 turbo, den 3,2-liters VR6 och turbo dieseldrivna 2-liters rak 4. En högpresterande TT RS modell som drivs av den 2,5-liters rak 5 turbo genererar 335 broms hästkrafter också erbjöds (se referenser).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98807.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.