Historien om Toyota Hybrider

Toyota Motor Corporation har blivit en industri ledande inom tillverkning av medelstora hybridfordon för konsumentmarknaden. Bolaget sålde sin första hybridbil i Japan 1997, och har sedan dess blivit en storsäljare i USA marknaden. Industrins experter tyder på att över hälften av de 1,2 miljoner Priuses som säljs runt om i världen kommer att säljas i USA med 2009. Historia

Toyota introducerade inte Toyota Prius fram till 1997, men Toyota Motor Corporation hade utfärdat "Earth Charter" dokument som beskriver sina mål för att utveckla fordon med låga utsläpp så tidigt som 1992. Företaget startade ett hemligt projekt som kallas G21 (Global Car for the 21st Century) efter Clinton administrationen meddelade sitt nya partnerskap för en ny generation fordon (PNGV) för att stödja den amerikanska bilindustrin, vilket utesluter Toyota. Toyota introducerade Prius till den japanska marknaden under 1997, och sålde totalt 18.000 enheter som första året. Addera Timeline

Efter Prius in Japan 1997, Toyota producerade sin hybrid RAV4 EV och exporterade den till Kalifornien. Toyota släppte Toyota Prius fyradörrars sedan till den amerikanska marknaden under 2000, och Toyota Prius II vann Car of the Year Awards från Motor Trend Magazine och den nordamerikanska Auto Show 2004. Efterfrågan för Prius ökat snabbt det året, vilket resulterade i en sex månaders väntelista. Toyota producerade 47.000 enheter av Prius bara för den amerikanska marknaden för att möta efterfrågan.
Betydelse

United States Environmental Protection Agency heter Toyota Prius mest bränslesnål bil som säljs i USA under 2008. California Air Resources Board ansåg också Prius som en av de mest renaste fordonen som säljs i USA, baserad på CO2-utsläpp. Hybrid modeller inkluderar Prius, Camry och Highlander.
Design och funktioner

Toyota hybrid motorn utformades utifrån en 1974 TRW patent, och skapades ursprungligen 1994 under ledning av verkställande Takeshi Uchiyamada. Den första generationen Prius var enkel i design, och lätt att känna igen med sin rundade, bubbla-liknande silhuett. De 2001-2003 modeller (NHW11) som såldes i USA var utformade med en 1,5 liters, 4-cylindrig bensinmotor och magnet AC elmotor. Perioden 2004 till 2009 års modeller (NHW20) var en fullständig omgestaltning av NHW11, och utformad med en liftback att erbjuda mer lagringsutrymme. Detta ökade även baksätet benutrymme, och gjorde det ungefär sex inches längre än NHW11. Denna hybrid fordon var också utformad med innovativa Hybrid Synergy Drive (HSD) som använder en elektrisk kompressor för att kyla motorn. Mindre kosmetiska förändringar gjordes under 2006 och 2010 års modell (ZVW30) är utformad för att bli nästa generations hybridfordon med bättre aerodynamik, en slankare stil, mer hästkrafter och bättre körsträcka.
Hybridkomponenter

Toyota hybridfordon ofta kallas en kombinerad hybrid eftersom de drivs av både bensin och elkraft. Viktiga hybridkomponenter inkluderar: regenerativ bromsning, två elektriska motorer och generatorer, en 1NZ-FXE förbränningsmotor, Power Split Device för att öka bränsleeffektiviteten och förbättra resultaten, en termos för att lagra het kylvätska, stealth funktioner läge som gör att bilen fungerar bara på el under en kort tidsperiod och ett förseglat NiMH batteri för enkel laddning och längre batteritid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98786.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.